Ga naar pagina inhoud

Door de extra maatregelen rondom het inperken van het corona-virus, zag Het Roze Huis zich gedwongen alle geplande activiteiten in De Studio te annuleren. Het festivalteam bekijkt samen met de artiesten en De Studio of alle live performances naar het najaar verplaatst kunnen worden. Ondertussen schakelt men over naar plan B: een route doorheen de stad waaraan negentien locaties deelnemen.

De organisatoren van het Queer Arts Festival stelden een sterk artistiek en activistisch programma in elkaar, met inachtneming van alle maatregelen. Helaas gooide een opflakkering van het coronavirus roet in het eten en werden net voor de start van het festival alle evenementen in Antwerpen verboden. Geen dans, concert of lezingen in De Studio, aan de Maarschalk Gerardstraat in Antwerpen.

Zuur, maar het festival besloot midden april alvast een corona-proof alternatief uit te werken. Vertrekkend aan Galerie Verbeeck-Van Dyck, kan de Antwerpse cultuurliefhebber een tocht aanvangen die hem brengt tot aan het Mechelseplein. Onderweg is er onder andere fotografie, sculpturen, woordkunst, video, tapijtkunst te zien, van zowel lokaal talent als buitenlandse namen.

Marcia Poelman, coördinator van het festival en covoorzitter van Het Roze Huis: ´Het was voor het hele team een opdoffer dat luttele dagen voor de start van het festival de Studio alsnog diende te sluiten. Het is voor de hele culturele sector opnieuw een bittere bil. Desalniettemin zijn we blij dat we tijdig een alternatief hebben uitgewerkt waarbij we los kunnen werken van deze beslissingen. We hopen niet alleen Antwerpenaren schoonheid en ontdekking te schenken in deze moeilijke tijd, maar vooral ook kunstenaars een platform te geven om hun werk te tonen. Het is fantastisch dat al die Antwerpse handelszaken, kunstinstellingen en organisaties ons deze kans hebben gegeven.´

Voor meer informatie: hier
Beelden van deelnemende kunstenaars: hier

——————————NIET VOOR PUBLICATIE——————————————

Het Roze Huis-çavaria Antwerpen vzw

Het Roze Huis behartigt al 25 jaar de belangen van de regenbooggemeenschap in de provincie Antwerpen. Door acties te voeren en vorming en advies te verstrekken, gaan we het hokjesdenken tegen en werken we mee aan de gelijke kansen van eenieder. We zien toe op het behoud en uitbreiding van de rechten van onze achterban.

Als koepel ondersteunen wij de werking van het provinciale verenigingsleven rond seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie. Door ontmoeting, uitwisseling en samenwerking, versterken we de zichtbaarheid van onze doelgroep en het welzijn en de positie van de mensen in onze gemeenschap.

(*) Er bestaan veel verschillende termen om je seksuele en genderidentiteit een naam te geven. Sommige mensen kiezen bewust voor geen label. Anderen kiezen voor een heel specifiek label. Belangrijk is dat je hier zelf over kan beslissen. Meer uitleg over termen vind je op https://www.cavaria.be/woordenlijst.

Perscontact Het Roze Huis: Marieke Jochems- 0468 47 63 39 – marieke.jochems@hetrozehuis.be wwww.hetrozehuis.be