Ga naar pagina inhoud

Door de extra maatregelen rondom het inperken van het corona-virus, zag Het Roze Huis zich gedwongen alle geplande activiteiten in De Studio te annuleren. Het festivalteam bekijkt samen met de artiesten en De Studio of alle live performances naar het najaar verplaatst kunnen worden. Ondertussen schakelt men over naar plan B: een route doorheen de stad waaraan negentien locaties deelnemen.

De organisatoren van het Queer Arts Festival stelden een sterk artistiek en activistisch programma in elkaar, met inachtneming van alle maatregelen. Helaas gooide een opflakkering van het coronavirus roet in het eten en werden net voor de start van het festival alle evenementen in Antwerpen verboden. Geen dans, concert of lezingen in De Studio, aan de Maarschalk Gerardstraat in Antwerpen.

Zuur, maar het festival besloot midden april alvast een corona-proof alternatief uit te werken. Vertrekkend aan Galerie Verbeeck-Van Dyck, kan de Antwerpse cultuurliefhebber een tocht aanvangen die hem brengt tot aan het Mechelseplein. Onderweg is er onder andere fotografie, sculpturen, woordkunst, video, tapijtkunst te zien, van zowel lokaal talent als buitenlandse namen.

Marcia Poelman, coördinator van het festival en covoorzitter van Het Roze Huis: ´Het was voor het hele team een opdoffer dat luttele dagen voor de start van het festival de Studio alsnog diende te sluiten. Het is voor de hele culturele sector opnieuw een bittere bil. Desalniettemin zijn we blij dat we tijdig een alternatief hebben uitgewerkt waarbij we los kunnen werken van deze beslissingen. We hopen niet alleen Antwerpenaren schoonheid en ontdekking te schenken in deze moeilijke tijd, maar vooral ook kunstenaars een platform te geven om hun werk te tonen. Het is fantastisch dat al die Antwerpse handelszaken, kunstinstellingen en organisaties ons deze kans hebben gegeven.´

Voor meer informatie: hier
Beelden van deelnemende kunstenaars: hier