Ga naar pagina inhoud

Buddywerking Vinden en Verbinden

Vinden en (Ver)binden is een project in samenwerking tussen Stad Antwerpen, Atlas Diversiteit en Het Roze Huis; gesubsidieerd door Gelijke Kansen Vlaanderen.

In dit kader starten we met een buddyproject in stad Antwerpen en omgeving. Het heeft als doel LGBTQIA+ personen met migratieachtergrond te versterken en kennis te laten maken met LGBTQIA+ communities. Een buddy kan het verschil maken!

Als buddy spreek je minstens twee keer per maand af met jouw buddy, gedurende een periode van zes maanden. Jullie bepalen zelf wat voor activiteiten jullie ondernemen. Doorheen het project zul je begeleid worden door de coördinator.

Voor vragen kun je mailen naar buddy@hetrozehuis.be.

De deelnemers

Ben je homo, lesbisch, biseksueel, transgender, queer, intersekse of aseksueel én heb je een migratieachtergrond? Wil je graag mensen ontmoeten bij wie je je begrepen voelt? Denk je dat een buddy jou zou kunnen helpen om andere LGBTQIA+ personen en hun activiteiten in te leren kennen? Of kan je om andere redenen de ondersteuning van een buddy gebruiken?

Als je je aanmeldt om aan dit project deel te nemen volgt er eerst een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we onder andere wat jij van de buddywerking verwacht. Daarna gaan we op zoek naar een buddy-vrijwilliger die goed bij jou past.

Kun jij ondersteuning van een buddy-vrijwilliger gebruiken? Meld je dan aan als deelnemer.

Ik wil een buddy

De vrijwilliger

Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, mentale steun en onderneem je graag activiteiten met de persoon met wie je gekoppeld bent. Op die manier draag je bij aan het welzijn en het versterken van het sociale netwerk van de deelnemer. Als buddy spreek je gemiddeld twee keer per maand (of vaker) af met de persoon die je ondersteunt waarbij jullie zelf bepalen wat je gaat doen. Dit kan van alles zijn, zoals een wandeling maken, een koffietje drinken, samen koken of op café gaan.

Als je je opgeeft als buddy volgt eerst een kennismakingsgesprek. Daarin wordt besproken hoe de buddywerking in zijn werk gaat en wat jouw verwachtingen zijn. Voordat je als buddy begint ontvang je drie verplichte trainingen die jou helpen voorbereid het buddyschap in te stappen. Daarnaast word je doorheen het traject begeleid door de coördinator.

Ben jij een LGBTQIA+ persoon en heb je tijd om af te spreken? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Ik word vrijwilliger