Ga naar pagina inhoud

Aanbod

Het Roze Huis is de te contacteren organisatie bij vragen over seksuele- en genderdiversiteit. Ook zijn wij aanspreekpunt voor lokale besturen, organisaties en pers die met vragen zitten rond het thema LGBTQIA+.

Onthaal


Foto: Elvire Van Ooteghem

Heb je vragen of twijfels over je seksualiteit of gender of heb je nood aan een babbel? Blijf er niet mee zitten. Onze vrijwilligers van het onthaalteam staan voor je klaar!

Elke donderdagavond tussen 19 en 21 uur zit ons onthaalteam in café Den Draak. Vraag naar hen aan de toog. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Een onthaalgesprek is steeds anoniem. Zit je liever op een rustige plek? Geen probleem: geef het aan, en iemand van het team gaat ergens apart zitten met je.
Wil je wel komen, maar ervaar je een drempel of heb je een vraag? Stel je vraag dan via onthaal@hetrozehuis.be.

Wil je liever chatten, dan kan je  met je vragen ook steeds terecht bij Lumi: https://www.lumi.be/. Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je ook doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Heb je dringend nood aan een gesprek omdat je denkt aan zelfdoding of ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Neem dan snel contact op met de zelfmoordlijn: www.zelfmoord1813.be.

Bouw mee aan de werking rond de LGBTQIA+ gemeenschap.
Steun ons

Holebibib

Onze bibliotheek is gespecialiseerd in fictie en non-fictie rond het LGBTQIA+ thema. De HolebiBib biedt naast een grote collectie boeken (in meerdere talen), ook regelmatig auteurslezingen en boeklezingen aan. Houd de kalender in de gaten voor onze activiteiten!

De HolebiBib is geopend op zaterdag en zondag tussen 14 uur en 16 uur. Onze bib is gevestigd in Het Roze Huis op Draakplaats 2.

Je kan je bezoek voorbereiden door op voorhand de catalogus te raadplegen. Onze bib-medewerkers staan klaar om je te helpen kiezen.

Raadpleeg onze catalogus op holebibib.be
Vragen? Stuur een mailtje naar: holebibib@hetrozehuis.be

De Holebibib is rolstoeltoegankelijk.

L week

Het Roze Huis Antwerpen organiseert ieder jaar de L-week in Antwerpen: een evenement met tal van activiteiten voor lesbische, biseksuele, queer, trans* en non-binaire personen. Het event omvat uiteenlopende activiteiten waaronder; workshops, lezingen, sportactiviteiten, kookworkshops, filmvertoningen, etc.

Ga naar de Facebook pagina van L-week

Spelletjesclub

Iedere eerste vrijdag van de maand, organiseert de spelletjesclub van Het Roze Huis om 20 uur een spelletjesavond in zaal Suzan Daniel (eerste verdieping Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

T-Buddy

T-Buddy is een buddywerking voor en door trans- en non-binaire personen. Als je als trans* persoon zoekend bent, zowel zonder transitie, voor, tijdens en na je transitie, dan kun je een buddy vragen. Onze buddy’s zijn allemaal ervaringsdeskundigen. Bij hen kan je jezelf zijn. Zij kunnen samen met jou gaan winkelen, nuttige informatie geven, je helpen om gelijkgestemden te ontmoeten. Of ze bieden je gewoon het luisterend oor van iemand die je begrijpt. Alles gebeurt in overleg en naargelang je behoeften.

Deelname is vrijwillig en kosteloos voor alle partijen. T-Buddy organiseert ook een T-Café, iedere derde vrijdag van de maand vanaf 19 uur in de Peperfabriek. T-Café is een maandelijks praatcafé voor trans*-, non-binaire, queer en intersekse personen. Maar ook hun partners, vrienden, familie en collega’s zijn van harte welkom! In het café van de Peperfabriek kun je mensen ontmoeten, iets drinken, en vooral: jezelf zijn. Er is een afzonderlijke ruimte voorzien waar je je kunt omkleden. Het café en de wc’s zijn rolstoeltoegankelijk.

Meer info via T-buddy
Heb je een vraag? Mail dan naar tbuddy.info@gmail.com.