Ga naar pagina inhoud

Aanbod

Het Roze Huis is de te contacteren organisatie bij vragen over seksuele- en genderdiversiteit. Ook zijn wij aanspreekpunt voor lokale besturen, organisaties en pers die met vragen zitten rond het thema LGBT+.

Onthaal

Vanaf donderdag 3 september kun je weer terecht bij ons onthaal! Heb je vragen rond seksuele en genderdiversiteit of wil je je verhaal kwijt? Je kunt iedere donderdagavond terecht bij de medewerkers van het onthaal van Het Roze Huis in café Den Draak van 19 tot 21 uur.

Zit je met een vraag, of heb je nood aan iemand die naar je verhaal luistert? Blijf er niet mee zitten! Een afspraak maken is niet nodig. Heb je nood aan een gesprek, maar is donderdagavond moeilijk voor je of zit je liever in een rustige ruimte? Mail dan naar onthaal@hetrozehuis.be. Kom je liever niet langs, maar wil je wel bellen? Bel dan op donderdagavond tussen 19 en 21 uur naar 03/2880084.

Je kunt ook bellen, chatten en mailen met Lumi: https://www.lumi.be/. Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je ook doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp. Heb je dringend nood aan een gesprek omdat je denkt aan zelfdoding of ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Neem dan snel contact op met de zelfmoordlijn: www.zelfmoord1813.be.

 

Bouw mee aan de werking rond de LGBT+ gemeenschap.
Steun ons

Holebibib

Onze bibliotheek is gespecialiseerd in fictie en non-fictie rond het LGBT+ thema. De HolebiBib biedt naast een grote collectie boeken (in meerdere talen), ook regelmatig auteurslezingen en boeklezingen aan. Houd de kalender in de gaten voor onze activiteiten!

De HolebiBib is geopend op zaterdag en zondag tussen 14 uur en 16 uur. Onze bib is gevestigd in Het Roze Huis op Draakplaats 2.

We voorzien zoals op alle openbare plaatsen de nodige veiligheidsmaatregelen. Ontsmet bij aankomst je handen (gel voorzien) en bewaar steeds 1,5m afstand van andere bezoekers en van de medewerkers.

Je kan je bezoek voorbereiden door op voorhand de catalogus te raadplegen. Onze bibmedewerkers staan klaar om je te helpen kiezen.

Onze leesclub zal binnenkort ook opnieuw samenkomen. Houd onze website en de Facebookpagina van Het Roze Huis in het oog voor het laatste nieuws.

Raadpleeg onze catalogus op holebibib.be
Vragen? Stuur een mailtje naar: holebibib@hetrozehuis.be

De Holebibib is rolstoeltoegankelijk.

Werkgroep Asiel en Mensenrechten

De werkgroep Asiel en Mensenrechten organiseert activiteiten voor de eigen kring. Ze hebben tot doel een veilige plek te bieden voor LGBT+ vluchtelingen, uitwisseling van ervaringen en kennis tussen vrijwilligers van Het Roze Huis en LGBT+ vluchtelingen en het ondersteunen van hulpvragen indien nodig.

Heb je interesse om deel te nemen aan onze activiteiten of ken je iemand die zou willen deelnemen? Neem contact op met Ines Rombouts: aster.rombouts@hetrozehuis.be

Vormingen

Het Roze Huis wil  binnen de provincie Antwerpen een informatie- en expertisecentrum zijn. Via een divers aanbod aan vormingen, vergroten we de zichtbaarheid van en de tolerantie naar LGBT+´s.

Antwerp Queer Arts Festival

Het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) is een internationaal kunstenfestival dat seksuele en genderdiversiteit in vraag stelt. Het AQAF vindt ieder jaar begin augustus plaats. Met een zesde editie op komst, programmeren we zowel lokale als internationale talenten, met een variëteit aan kunstvormen: muziek, literatuur, film, dans, theater, expositie, etc.

Antwerp Queer Arts Festival

Ga naar de website van Queer Arts Festival
Ga naar de Facebook pagina van Queer Arts Festival

L week

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen organiseert ieder jaar (dit jaar van 30 september tot 4 oktober 2020) de L-week in Antwerpen: een vijfdaags evenement met tal van activiteiten voor lesbische, biseksuele, queer, trans* en niet-binaire personen. Het event omvat uiteenlopende activiteiten waaronder; workshops, lezingen, sportactiviteiten, kookworkshops, filmvertoningen, etc.

Ga naar de Facebook pagina van L-week

Filmavonden

Het Roze Huis organiseert tussen september en juni iedere maand een gratis filmavond. Iedereen is welkom tijdens één van onze filmvertoningen, om 20 uur op Zolder in Het Roze Huis (Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Spelletjesclub

Iedere laatste vrijdag van de maand, organiseert de spelletjesclub van Het Roze Huis om 20 uur een spelletjesavond in zaal Suzan Daniel (Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.