Ga naar pagina inhoud

Aanbod

Het Roze Huis is de te contacteren organisatie bij vragen over seksuele- en genderdiversiteit. Ook zijn wij aanspreekpunt voor lokale besturen, organisaties en pers die met vragen zitten rond het thema LGBTQIA+.

Onthaal

Er is momenteel geen permanentie van ons onthaal zoals gewoonlijk, MAAR je kunt nog wel bij ons onthaal terecht. Wil je je verhaal kwijt, heb je sombere gedachten, of zit je met vragen? Stuur een mailtje naar onthaal@hetrozehuis.be: onze onthalers zullen samen met je bekijken hoe het gesprek wordt gevoerd.

Chat, mail of bel je liever? Dan kun je ook altijd bij Lumi terecht.Je kan Lumi bellen op maandag en woensdag, chatten op maandag, woensdag en donderdag of mailen met al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Dat is gratis en anoniem. De chat- en telefoonlijnen van Lumi zijn open tussen 18.30u en 21.30u. Je kan een gesprek starten tot 21.15 uur.

Bouw mee aan de werking rond de LGBTQIA+ gemeenschap.
Steun ons

Holebibib

Onze bibliotheek is gespecialiseerd in fictie en non-fictie rond het LGBTQIA+ thema. De HolebiBib biedt naast een grote collectie boeken (in meerdere talen), ook regelmatig auteurslezingen en boeklezingen aan. Houd de kalender in de gaten voor onze activiteiten!

De HolebiBib is geopend op zaterdag en zondag tussen 14 uur en 16 uur. Onze bib is gevestigd in Het Roze Huis op Draakplaats 2.

We voorzien zoals op alle openbare plaatsen de nodige veiligheidsmaatregelen. Ontsmet bij aankomst je handen (gel voorzien) en bewaar steeds 1,5m afstand van andere bezoekers en van de medewerkers.

Je kan je bezoek voorbereiden door op voorhand de catalogus te raadplegen. Onze bib-medewerkers staan klaar om je te helpen kiezen.

Onze leesclub zal binnenkort ook opnieuw samenkomen. Houd onze website en de Facebookpagina van Het Roze Huis in het oog voor het laatste nieuws.

Raadpleeg onze catalogus op holebibib.be
Vragen? Stuur een mailtje naar: holebibib@hetrozehuis.be

De Holebibib is rolstoeltoegankelijk.

Vormingen

Het Roze Huis wil  binnen de provincie Antwerpen een informatie- en expertisecentrum zijn. Via een divers aanbod aan vormingen, vergroten we de zichtbaarheid van en de tolerantie naar LGBTQIA+ personen.

L week

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen organiseert ieder jaar (dit jaar van 30 september tot 4 oktober 2020) de L-week in Antwerpen: een vijfdaags evenement met tal van activiteiten voor lesbische, biseksuele, queer, trans* en niet-binaire personen. Het event omvat uiteenlopende activiteiten waaronder; workshops, lezingen, sportactiviteiten, kookworkshops, filmvertoningen, etc.

Ga naar de Facebook pagina van L-week

Filmavonden

Het Roze Huis organiseert vanaf maart 2021 iedere maand een gratis (online) filmavond. Iedereen is welkom tijdens één van onze filmvertoningen. Check onze Facebookpagina voor meer info!

Spelletjesclub

Iedere laatste vrijdag van de maand, organiseert de spelletjesclub van Het Roze Huis om 20 uur een spelletjesavond in zaal Suzan Daniel (Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.