Ga naar pagina inhoud

Aanbod

Het Roze Huis is de te contacteren organisatie bij vragen over seksuele- en genderdiversiteit. Ook zijn wij aanspreekpunt voor lokale besturen, organisaties en pers die met vragen zitten rond het thema LGBTQIA+.

Onthaal


Foto: Elvire Van Ooteghem

Heb je vragen of twijfels over je seksualiteit of gender of heb je nood aan een babbel? Blijf er niet mee zitten. Onze vrijwilligers van het onthaalteam staan voor je klaar!

Elke donderdagavond tussen 19 en 21 uur zit ons onthaalteam in café Den Draak. Vraag naar hen aan de toog. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Een onthaalgesprek is steeds anoniem. Zit je liever op een rustige plek? Geen probleem: geef het aan, en iemand van het team gaat ergens apart zitten met je.
Wil je wel komen, maar ervaar je een drempel of heb je een vraag? Stel je vraag dan via onthaal@hetrozehuis.be.

Wil je liever chatten, dan kan je  met je vragen ook steeds terecht bij Lumi: https://www.lumi.be/. Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je ook doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Heb je dringend nood aan een gesprek omdat je denkt aan zelfdoding of ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Neem dan snel contact op met de zelfmoordlijn: www.zelfmoord1813.be.

Bouw mee aan de werking rond de LGBTQIA+ gemeenschap.
Steun ons

Holebibib

Onze bibliotheek is gespecialiseerd in fictie en non-fictie rond het LGBTQIA+ thema. De HolebiBib biedt naast een grote collectie boeken (in meerdere talen), ook regelmatig auteurslezingen en boeklezingen aan. Houd de kalender in de gaten voor onze activiteiten!

De HolebiBib is geopend op zaterdag en zondag tussen 14 uur en 16 uur. Onze bib is gevestigd in Het Roze Huis op Draakplaats 2.

We voorzien zoals op alle openbare plaatsen de nodige veiligheidsmaatregelen. Ontsmet bij aankomst je handen (gel voorzien) en bewaar steeds 1,5m afstand van andere bezoekers en van de medewerkers.

Je kan je bezoek voorbereiden door op voorhand de catalogus te raadplegen. Onze bib-medewerkers staan klaar om je te helpen kiezen.

Onze leesclub zal binnenkort ook opnieuw samenkomen. Houd onze website en de Facebookpagina van Het Roze Huis in het oog voor het laatste nieuws.

Raadpleeg onze catalogus op holebibib.be
Vragen? Stuur een mailtje naar: holebibib@hetrozehuis.be

De Holebibib is rolstoeltoegankelijk.

L week

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen organiseert ieder jaar (dit jaar op 11, 12 en 18, 19 september) de L-week in Antwerpen: een evenement met tal van activiteiten voor lesbische, biseksuele, queer, trans* en niet-binaire personen. Het event omvat uiteenlopende activiteiten waaronder; workshops, lezingen, sportactiviteiten, kookworkshops, filmvertoningen, etc.

Ga naar de Facebook pagina van L-week

Filmavonden

Het Roze Huis organiseert iedere maand een gratis (online) filmavond. Iedereen is welkom tijdens één van onze filmvertoningen. Check de Facebookpagina van Het Roze Huis voor meer info over programmatie en inschrijven.

Spelletjesclub

Iedere eerste vrijdag van de maand, organiseert de spelletjesclub van Het Roze Huis om 20 uur een spelletjesavond in zaal Suzan Daniel (eerste verdieping Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.