Ga naar pagina inhoud

Aanbod

Het Roze Huis is de te contacteren organisatie bij vragen over seksuele- en genderdiversiteit. Ook zijn wij aanspreekpunt voor lokale besturen, organisaties en pers die met vragen zitten rond het thema LGBT+.

Onthaal

Heb je vragen of twijfels over je seksualiteit of gender of heb je nood aan een babbel? Blijf er niet mee zitten. Onze vrijwilligers van het gespreks- en onthaalteam staan voor je klaar!

Elke donderdagavond tussen 19 en 21 uur is er permanentie voorzien in café Den Draak. Vraag naar ons aan de toog. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Een onthaalgesprek is steeds anoniem. Het kan ook gebeuren op een andere plaats dan in het café.

Kan je op donderdag niet? Maak dan een afspraak voor een ander moment of andere plaats. Stuur een mailtje naar onthaal@hetrozehuis.be.

Wil je liever chatten, dan kan je  met je vragen ook steeds terecht bij Lumi: https://www.lumi.be/. Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je ook doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.Heb je dringend nood aan een gesprek omdat je denkt aan zelfdoding of ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Neem dan snel contact op met de zelfmoordlijn: www.zelfmoord1813.be.

Bouw mee aan de werking rond de LGBT+ gemeenschap.
Steun ons

Holebibib

Onze bibliotheek is gespecialiseerd in fictie en non-fictie rond het LGBT+ thema. De HolebiBib biedt naast een grote collectie boeken (in meerdere talen), ook regelmatig auteurslezingen en boeklezingen aan. Houd de kalender in de gaten voor onze activiteiten!

Openingstijden: Zaterdag en zondag van 14 uur tot 16 uur, Draakplaats 2

www.holebibib.be
Vragen? Stuur een mailtje naar: holebibib@hetrozehuis.be

De Holebibib is rolstoeltoegankelijk.

Werkgroep Asiel en Mensenrechten

De werkgroep Asiel en Mensenrechten organiseert activiteiten voor de eigen kring. Ze hebben tot doel een veilige plek te bieden voor LGBT+ vluchtelingen, uitwisseling van ervaringen en kennis tussen vrijwilligers van Het Roze Huis en LGBT+ vluchtelingen en het ondersteunen van hulpvragen indien nodig.

Heb je interesse om deel te nemen aan onze activiteiten of ken je iemand die zou willen deelnemen? Neem contact op met Ines Rombouts: ines.rombouts@hetrozehuis.be

Vormingen

Het Roze Huis wil  binnen de provincie Antwerpen een informatie- en expertisecentrum zijn. Via een divers aanbod aan vormingen, vergroten we de zichtbaarheid van en de tolerantie naar LGBT+´s.

Antwerp Queer Arts Festival

Het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) is een internationaal kunstenfestival dat seksuele en genderdiversiteit in vraag stelt. Het AQAF vindt ieder jaar begin augustus plaats. Met een zesde editie op komst, programmeren we zowel lokale als internationale talenten, met een variëteit aan kunstvormen: muziek, literatuur, film, dans, theater, expositie, etc.

Bekijk website
Bekijk Facebook pagina

L week

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen organiseert ieder jaar in de maand november de L-week in Antwerpen: een tiendaags evenement met tal van activiteiten voor lesbische, biseksuele, queer, trans* en niet-binaire personen. Het event omvat uiteenlopende activiteiten waaronder; workshops, lezingen, sportactiviteiten, kookworkshops, filmvertoningen, etc.

Bekijk website
Bekijk Facebook pagina

Filmavonden

Het Roze Huis organiseert tussen september en juni iedere maand een gratis filmavond. Iedereen is welkom tijdens één van onze filmvertoningen, om 20 uur op Zolder in Het Roze Huis (Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Spelletjesclub

Iedere laatste vrijdag van de maand, organiseert de spelletjesclub van Het Roze Huis om 20 uur een spelletjesavond in zaal Suzan Daniel (Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.