Ga naar pagina inhoud

Aanbod

Het Roze Huis is de te contacteren organisatie bij vragen over seksuele- en genderdiversiteit. Ook zijn wij aanspreekpunt voor lokale besturen, organisaties en pers die met vragen zitten rond het thema LGBT+.

Onthaal

*Covid-19 update*

Gesprekken met ons onthaal zijn weer fysiek mogelijk vanaf donderdag 4 juni, met een veilig één-op-één contact in zaal Yasmine van Het Roze Huis, op Draakplaats 2. Een afspraak maken is niet nodig. Het Roze Huis voorziet mondmaskers voor de onthaalmedewerkers en handgel, ook voor mensen die nood hebben aan een gesprek. Onze onthalers staan voor je klaar iedere donderdagavond tussen 19 en 21 uur. Let op: voorlopig in zaal Yasmine (Draakplaats 2) én pas vanaf 4 juni 2020.

Chat je liever? Lumi heeft de chat capaciteit verdubbeld! Aarzel niet als je met een vraag zit, of behoefte hebt aan een babbel. De chatters van Lumi staan voor je klaar op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.30 uur. Op maandag en woensdag zijn ze ook telefonisch bereikbaar: www.lumi.be. Heb je dringend nood aan een gesprek omdat je denkt aan zelfdoding of ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Neem dan snel contact op met de zelfmoordlijn 1813.

Bouw mee aan de werking rond de LGBT+ gemeenschap.
Steun ons

Holebibib

Onze bibliotheek is gespecialiseerd in fictie en non-fictie rond het LGBT+ thema. De HolebiBib biedt naast een grote collectie boeken (in meerdere talen), ook regelmatig auteurslezingen en boeklezingen aan. Houd de kalender in de gaten voor onze activiteiten!

In deze coronatijden heeft de HolebiBib ook haar steentje bijgedragen om de spreiding van dit vies beestje zo veel mogelijk te beperken. Intussen zetten we de eerste voorzichtige stappen richting versoepeling en willen we onze deuren terug op een kier zetten.

Vanaf zaterdag 16 mei kan je als lid van de HolebiBib boeken & films op afspraak afhalen in onze HolebiBib. De bibliotheek blijft gesloten. Ook alle activiteiten die gepland stonden, worden uitgesteld.

Afhaalservice op afspraak

Vanaf 11 mei kan je maximaal 3 boeken en 2 films reserveren via eenvoudige mail naar holebibib@gmail.com. Je komt je bestelling halen in de HolebiBib op een afgesproken tijdstip, sowieso tijdens de de normale openingstijden, op zaterdag en zondag tussen 14u en 16u. Ga naar http://www.holebibib.be/zoek-in-catalogus  om onze collectie te raadplegen.

Op de afgesproken dag en tijdstip zal een van onze vrijwilligers de boeken/films voor je klaarleggen en meegeven. Het is dus ook niet de bedoeling dat je in de HolebiBib in de boeken gaat verder snuisteren. Dat is voor de (hopelijk nabije) toekomst.

Wat met je geleende boeken/films? We rekenen momenteel vanzelfsprekend geen extra kost voor het langer houden van de boeken/films.Voor boeken/films waarvan de inleverdatum intussen vervallen is, wordt de uitleentermijn automatisch verlengd.

Boeken/films terugbrengenAls je toch geleende boeken/films wenst terug te brengen, dan stuur je best een mail naar holebibib@gmail.com zodat een van onze vrijwilligers zeker aanwezig is. Boeken worden ingeleverd tijdens de normale openingstijden van de HolebiBib, zaterdag en zondag tussen 14u en 16u. Gezien de HolebiBib alleen op afspraak opent, dien je sowieso aan te bellen.We willen het aantal verplaatsingen zo laag mogelijk houden, dus indien we geen mail ontvangen, gaan we er ook vanuit dat je geen boeken komt inleveren.

Bezoek onze holebibib op holebibib.be
Vragen? Stuur een mailtje naar: holebibib@hetrozehuis.be

De Holebibib is rolstoeltoegankelijk.

Werkgroep Asiel en Mensenrechten

De werkgroep Asiel en Mensenrechten organiseert activiteiten voor de eigen kring. Ze hebben tot doel een veilige plek te bieden voor LGBT+ vluchtelingen, uitwisseling van ervaringen en kennis tussen vrijwilligers van Het Roze Huis en LGBT+ vluchtelingen en het ondersteunen van hulpvragen indien nodig.

Heb je interesse om deel te nemen aan onze activiteiten of ken je iemand die zou willen deelnemen? Neem contact op met Ines Rombouts: ines.rombouts@hetrozehuis.be

Vormingen

Het Roze Huis wil  binnen de provincie Antwerpen een informatie- en expertisecentrum zijn. Via een divers aanbod aan vormingen, vergroten we de zichtbaarheid van en de tolerantie naar LGBT+´s.

Antwerp Queer Arts Festival

Het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) is een internationaal kunstenfestival dat seksuele en genderdiversiteit in vraag stelt. Het AQAF vindt ieder jaar begin augustus plaats. Met een zesde editie op komst, programmeren we zowel lokale als internationale talenten, met een variëteit aan kunstvormen: muziek, literatuur, film, dans, theater, expositie, etc.

Antwerp Queer Arts Festival

Ga naar de website van Queer Arts Festival
Ga naar de Facebook pagina van Queer Arts Festival

L week

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen organiseert ieder jaar (dit jaar van 30 september tot 4 oktober 2020) de L-week in Antwerpen: een vijfdaags evenement met tal van activiteiten voor lesbische, biseksuele, queer, trans* en niet-binaire personen. Het event omvat uiteenlopende activiteiten waaronder; workshops, lezingen, sportactiviteiten, kookworkshops, filmvertoningen, etc.

Ga naar de Facebook pagina van L-week

Filmavonden

Het Roze Huis organiseert tussen september en juni iedere maand een gratis filmavond. Iedereen is welkom tijdens één van onze filmvertoningen, om 20 uur op Zolder in Het Roze Huis (Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Gratis film op zolder

Spelletjesclub

Iedere laatste vrijdag van de maand, organiseert de spelletjesclub van Het Roze Huis om 20 uur een spelletjesavond in zaal Suzan Daniel (Draakplaats 1). Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom. Deze ruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.