Vrijwilligers

Het Roze Huis-çavaria Antwerpen staat of valt bij de gratie en inzet van zijn vrijwilligers.
De vrijwilligers staan in voor alle denkbare taken, van het onderhoud van het gebouw tot politiek lobbywerk. En we kunnen steeds helpende handen gebruiken.

Als vrijwilliger kies je zelf hoeveel tijd en energie je in jouw engagement steekt. Je kan bij Het Roze Huis aan de slag in één van onze pijlers, als Helpende Hand of in een project.

Download hier onze vrijwilligersbrochure! Wil je ook vrijwilliger worden? Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn of maak een afspraak met onze contactpersoon voor vrijwilligers Ines Rombouts ines.rombouts@hetrozehuis.be of telefonisch op 03/288.00.84.

Heb je zelf een idee dat je graag als vrijwilliger wil uitwerken? 

Dat kan ook: met een mailtje of telefonisch op 03/288.00.84.

Helpende Handen:

Je kan in Het Roze Huis aan de slag als losse vrijwilliger. Dit zijn vrijwilligers die we mogen contacteren om ons te helpen op het secretariaat, evenementen, activiteiten, etc. Je kiest zelf of je eenmalig gaat flyeren op een tof feestje of dat je regelmatig inspringt om ons te helpen. Wij contacteren je vrijblijvend wanneer we jouw hulp kunnen gebruiken.

Stuur ons een mailtje en geef je op als Helpende Hand.

Tijdelijke projecten:

Vrijwilligers kunnen zich ook inzetten bij de thematische projecten van Het Roze Huis. Deze projecten hebben voornamelijk oog voor de specifieke noden en behoeften van kwetsbare doelgroepen, zoals oudere holebi's en holebigezinnen. Indien je interesse hebt in één van de lopende projecten, contacteer dan zeker ons secretariaat.

Meer informatie over de projecten vind je hier.

Pijlers:
Pijler Activiteiten

Help mee de activiteiten van Het Roze Huis te organiseren: nieuwjaarsreceptie, quiz, infostanden, galadiner,...

Pijler Communicatie en Promotie

Werk mee om Het Roze Huis bekend te maken en onze activiteiten te promoten. Je kan voor ons posten op sociale media of flyers verspreiden. Als je handig bent met ICT of websites kan je lid worden van ons ICT-team. We zoeken ook steeds creatieve mensen die kunnen lay-outen, monteren,... 

Pijler Vormingen

Geef als ervaringsdeskundige vormingen aan hogeschoolstudenten, rusthuispersoneel, socio-culturele organisaties, bedrijven,... over diverse holebithema’s en thema’s rond (trans)genderdiversiteit. We bieden onze vormingsvrijwilligers veel ruimte om bijscholing te volgen. We willen immers kwalitatieve vormingen aanbieden. 

Pijler Secretariaat

Steek regelmatig een handje toe op het secretariaat.

- Specifieke vacature: zaalhuur: Het secretariaat is op zoek naar iemand die mee  onze 2 zalen kan klaarzetten, indien nodig ‘s ochtends tussen 8 en 9 uur of ‘s avonds na 5 uur. Het betreft hier NIET het poetsen van de zaal, wel koffie en thee zetten, frigo aanvullen, klein afwasje doen,...

Pijler Verenigingen

Wil je mee de 32 verenigingen van Het Roze Huis ondersteunen, dan kan dit in de werkgroep verenigingen.

Specifiek:

Fundraising

Help Het Roze Huis fondsen verzamelen om haar werking en evenementen mogelijk te maken.

De HolebiBib
 
Zit je graag met je neus tussen de boeken? Word dan HolebiBib-medewerker!
Meer info: klik hier
 
Het Onthaal
 
Heb je een luisterend oor? Word dan vrijwilliger bij het gespreks- en onthaalteam (GOT)!
Meer info: klik hier