transgenders

Onderzoek Transfoon: hebben transgenders nood aan een hulpverleningslijn?

Gratis infoavonden voor transgender personen en hun naasten.

Het Transgender Infopunt organiseert in de eerste helft van 2015 een reeks gratis infoavonden voor transgender personen en hun naasten.
We willen op deze manier een antwoord bieden op een aantal ‘hot topics’ waar we veel vragen over krijgen. Een uur lang krijg je een toelichting door een expert op het thema, en is er ruim tijd voor al je vragen.

Belgische film over transgender jongere in de maak: ‘GIRL’

Er wordt momenteel gewerkt aan de film ‘GIRL’, waarin een jonge ballerina de spreidstand tussen haar mannelijke lichaam en vrouwelijke identiteit ervaart. ‘GIRL’ is de debuutfilm van Gentenaar Lukas Dhont en verschijnt in 2018 in de Belgische cinema's. ZiZo bezocht de set.
Lees verder op zizo-online.

Indiase rijkswacht verwelkomt transgender kadetten

De Indian Home Guard, een paramilitaire instantie vergelijkbaar met wat in België de rijkswacht was, verwelkomt in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu voor het eerst transgender kadetten. Zes hijra's starten de opleiding.

Federale overheid voegt X toe aan vacatures

Vacatures van Federale Overheidsdiensten (FOD's) zullen voortaan naast de bekende M/V ook een X vermelden. Een beslissing van minister voor Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA).
Lees verder op zizo-online.

Wees vooral lekker jezelf met het Trans* nummer van ZiZo

Zaterdag 31 maart is het Trans Day of Visibility. De nieuwe editie van ZiZo brengt een uitgebreid dossier Trans* boordevol interessante artikels.
Lees verder op zizo-online.

Denemarken: weg verplichte medische ingreep voor geslachtswijziging

Op 1 september is de vooruitstrevende transgenderwet in Denemarken in voege getreden. Het wijzigen van geslachtsaanduiding op officiële documenten kan nu op eenvoudig administratief verzoek.

Al 24 transgenders vermoord in de VS in 2016

Volgens LGBT-mediawaakhond GLAAD zijn er in 2016 al 24 transgenders vermoord in de Verenigde Staten. In 2015 zijn er 22 transgendermoorden geregistreerd.

Lees verder op zizo-online.

Transgenders plannen betoging in Gent

Een groep transgenders heeft het initiatief genomen om zaterdag 19 oktober een betoging te houden in Gent. Ze verzetten zich tegen transfobie en discriminatie van transgenders.

'Transgenders op het werk' informeert werkgevers over transgenders

Vrijdag is 'Transgenders op het werk' voorgesteld door Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet (sp.a). De brochure moet werkgevers en andere belanghebbenden wegwijs maken in de wereld van transgenders en hun behoeften.

Het is een praktisch instrument voor werkgevers geworden, boordevol tips, getuigenissen en andere nuttige informatie.
Inhoud syndiceren