transgenders

Realistisch portret van een Finse transgenderjongen

Makke, geboren als Marion, voelt al van toen hij heel klein was, dat hij een jongen is in een meisjeslichaam. Marja Björk schreef een aangrijpend, waargebeurd verhaal over haar eigen kind.

Lees verder op zizo-online.

“I am a woman now”: ontmoeting en gesprek op de vrouwendag 11/11/13

De Belgische vrouwendag (VOK) vindt dit jaar plaats in Brussel bij Muntpunt en deBuren.

150 deelnemers lachen, brainstormen en herdenken tijdens T-day

Op 22 november verzamelden zeker 150 deelnemers, transgenders en hun omgeving, in de Permeke-bibliotheek in Antwerpen voor de T-day. Ze genoten van een dag waarin er plaats was voor workshops, persoonlijk advies, debat, cultuur en humor.

TGEU en çavaria stellen zich voor

& Other Stories laat transgenders spreken

& Other Stories, een haut de gamme-merk van H&M, heeft in Zweden een fotoshoot georganiseerd met transgenders voor en achter de lens. Dat meldt het modehuis in een persbericht.

Lees verder op zizo-online.

 

Vanaf 1 januari 2018 gaat de nieuwe trans*wet van kracht.

Vanaf 1 januari 2018 gaat de nieuwe trans*wet van kracht. Wil je graag de 'M' of 'V' op je paspoort wijzigen? Bekijk dan zeker de informatie in de link, in de Stad Antwerpen maak je hiervoor een afspraak bij het stadsloket in Deurne.
Voor de wijziging van je voornaam wend je je tot de FOD Justitie.
https://www.antwerpen.be/transgender

Prof. dr. Petra De Sutter eerste Belgische transvrouw op parlementslijst

Gynaecoloog prof. dr. Petra De Sutter (UZ Gent) is de eerste transvrouw op een parlementslijst van een Belgische politieke partij. Ze komt op bij de Europese verkiezingen voor Groen. Op de tweede plaats.

In 2016 zijn al minstens 100 transgenders vermoord

Sinds 1 januari 2016 zijn al minstens 100 transgenders vermoord. Vooral Latijns-Amerika blijkt een gevaarlijke plek voor transgenders.
Lees verder op zizo-online.

Protestmars in Harlem na moord op 21 jarige transvrouw

Een honderdtal mensen kwam in Harlem bijeen op dinsdagavond naar aanleiding van de moord op Islan Nettles, een 21 jarige transgender. Ze werd doodgeslagen door een groepje mannen, nadat ze ontdekten dat ze als man geboren was.

Paulien uit documentairereeks M/V/X overleden

Begin 2018 zond Eén de documentairereeks M/V/X uit. Het programma toonde hoe het is om transgender te zijn. Een jaar lang gaven Ariane, Dylano, Senne, Selina en Paulien zich bloot aan het productieteam. Vrijdagavond raakte bekend dat Paulien uit het leven gestapt is.

Amsterdam krijgt eerste club voor transgenders: "Kalinka".

In de Reguliersdwarsstraat opent op 18 juli een club speciaal voor transgenders en mensen die openminded zijn. Het zou gaan om de eerste transgenderclub ter wereld.

Er werden al avonden georganiseerd in club Kalinka, aan de Reguliersdwarsstraat 125. De eigenaar is zo te spreken over de avonden dat hij zijn zaak wil heropenen als club voor transgenders.

Inhoud syndiceren