transgenders

Boekvoorstelling Kartonnen Dozen: Fotoboek Jasper Groen

Çavaria vestigt aandacht op geweld tegen transvrouwen

Zaterdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema is dit jaar ‘geweld op vrouwen’. Çavaria, de Vlaamse koepelorganisatie van holebi- en transgenderorganisaties, vraagt extra aandacht voor het geweld op transvrouwen.

Genderkamer Vlaamse Ombudsdienst gestart

De Vlaamse Ombudsdienst heeft maandag de Genderkamer geopend, een instantie waar transgenders bijstand kunnen krijgen wanneer ze moeilijkheden ondervinden op de woningmarkt. Maar bv. ook vrouwen die geen borstvoedingpauze krijgen, kunnen bij de Genderkamer terecht.
Lees verder op zizo-online.

 

Oostenrijk stuurt travestiet naar Songfestival

Het duurt nog vele maanden voordat het Eurovisie Songfestival plaatsvindt in Kopenhagen, Denemarken. Maar in Oostenrijk zijn ze er al helemaal klaar voor. Het Alpenland stuurt de zeer opvallende verschijning Conchita Wurst in mei 2014 naar Kopenhagen.

Bo Van Spilbeeck schrijft transitie neer in boek

VTM-journaliste en trans* vrouw Bo Van Spilbeeck hoopt om in het voorjaar van 2019 haar eigen boek uit te hebben. In dat zelfgeschreven boek wil ze het grote publiek meer vertellen over haar transitie van man naar vrouw. "Ik wil dit boek in de eerste plaats voor mezelf schrijven", zegt Bo.

India telt half miljoen transgenders.

Bij een volkstelling hebben 490.000 inwoners van India zichzelf opgegeven als noch man, noch vrouw. 55.000 waren jonger dan zes jaar. In april beval het Hooggerechtshof de creatie van deze keuzemogelijkheid. Sindsdien hebben Indiërs de mogelijkheid zich op officiële documenten te identificeren als transgender.

Studente ontwikkelt lespakket over transgenderisme

Bachelor in het secundair onderwijs Anaïs Bambust van de Katholieke Hogeschool Vives in Brugge heeft een lestool ontwikkeld om in de klas over transgenders te spreken.

Lees verder op zizo-online.

Vlaams transgenderbeleid vormt uitgangspunt voor debat

Op de T-Day in Antwerpen kwamen Vlaams parlementsleden Piet De Bruyn (N-VA) en Jan Roegiers (sp.a) hun ‘voorstel van resolutie betreffende de algemene maatschappelijke aanvaarding en gelijkschakeling van transgenders’ toelichten. Het werd een boeiend debat tussen politici en publiek.

Kroniek van een transitie op rijpere leeftijd

In ‘Als asters bloeien’ vertelt Elisa B over haar transitie na meer dan een halve eeuw van geheime travestiebeleving, met de angsten en frustraties die daarmee gepaard gaan. Elisa werd geboren in 1949 en ontdekte via het internet waarom ze zo gefascineerd was door ‘meisjeskleding’ en zich graag stiekem verkleedde. In november 2010 uitte ze zich bij haar partner.

Trans@school ondersteunt scholen met transgender jongeren

Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderverenigingen, lanceert 'Trans@school'. Dat is een brochure die scholen ondersteunt in de omgang met transgender leerlingen.

Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren