transgenders

Nederland keurt Transgenderwet goed

In Nederland gaat de Eerste Kamer akkoord met de Transgenderwet. Dat is de uitkomst van de stemming over deze wet afgelopen nacht in de senaat. Deze wet maakt het mogelijk om met een verklaring van een deskundige bij de burgerlijke stand het geslacht in de geboorteakte te wijzigen. Daarmee vervallen per 1 juli 2014 de huidige voorwaarden van onvruchtbaarheid en lichamelijke aanpassing.

Alex Bakker en Samuel De Schepper over hun boeken.

Alex Bakker en Samuel De Schepper schreven elk een boek over opgroeien als transgender en hun zoektocht naar een leven dat bij hen paste. Hoewel beide boeken over hetzelfde thema gaan, had de invulling niet anders kunnen zijn. In deze lezing bieden ze een blik op het schrijfproces, het ontstaan van hun boeken en zichzelf.

Onder de aanwezigen zal het kaartspel "Trans Rights Europe Game" worden verloot. Dus zorg dat je erbij bent. Zondag 22 februariom 14:00 in 't Verschil.
Facebook.

260 deelnemers voelen zich thuis op T-Day 2017

De T-Day is dé jaarlijkse trefdag voor trans*personen en hun omgeving en wordt georganiseerd door çavaria. Op zondag 19 november 2017 woonden meer dan 260 personen de zesde editie van dit evenement bij. Dit jaar was het thema ‘mentaal welbevinden’, de focus lag op zelfzorg, aanvaarding en mentaal zelfbewustzijn.

Transgenders pushen Indiase automobilisten om veiligheidsgordel te dragen.

In India zijn hijra's (mensen van 'het derde geslacht') onder meer zeer welkom bij het aankondigen van geboortes. Ze hebben een bijzondere sociale status. Nu zetten ze zich in voor verkeersveiligheid en promoten ze gordeldracht.

In een voorlichtingsfilmpje proberen hijra's autogebruikers te overtuigen een veiligheidsgordel te gebruiken. De video werd al meer dan 1,6 miljoen keer bekeken op YouTube.

Ban Ki-Moon: “Staten moeten genderidentiteit transgenders erkennen”

Secretaris-generaal Ban Ki-Moon heeft zich uitgesproken voor de erkenning van de genderidentiteit van transgenders, zonder voorwaarden die mensenrechten schenden, zoals de sterilisatie-eis en verplichte medische behandeling. Hij beantwoordde vragen van Piet De Bruyn (N-VA) en Petra De Sutter (Groen).

Lees verder op zizo-online.

 

 

Volksgezondheid Schotland lekt gegevens 86 transgenders

NHS Scotland, de nationale gezondheidsdienst in Schotland, heeft de gegevens van 86 transgenderpatiënten openbaar gemaakt door hun e-mailadressen in de 'aan'-balk te plaatsen in plaats van in het onzichtbare 'bcc'.

Wetsvoorstel transgenderwet grote stap voorwaarts - Çavaria heeft vragen.

Çavaria reageert voorzichtig positief op het wetsvoorstel voor de transgenderwet.
De nieuwe transgenderwet zal het leven van heel wat transgenders in België gemakkelijker maken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. De organisatie pleit wel voor volledige zelfbeschikking van transgenders en hoopt dat de transgendergmeenschap betrokken wordt bij de verdere behandeling van het wetsvoorstel.

Trans zangeres Titica wordt ambassadrice UNAIDS

Trans zangeres Titica uit Angola is benoemd tot ambassadrice van UNAIDS, het aidsagentschap van de Verenigde Naties. Titica heeft hits in Angola, Mozambique, Zuid-Afrika, Spanje en Duitsland. Samen met collega C4 Pedro gaan ze zich concentreren op Angola.
Inhoud syndiceren