holebi's

FIFA steunt homoseksuele voetballer Thomas Hitzlsperger.

PVDA+ stelt haar holebi- en transgenderstandpunten voor.

De PVDA+, de marxistische tweetalige partij die in heel België lijsten indient, stelt haar partijstandpunten voor. De partij erkent dat er de voorbije jaren veel discriminaties van holebi’s zijn weggewerkt en dat de aanvaarding van holebi’s toeneemt. Toch ziet de partij nog veel vooroordelen en discriminaties, die transgenders nog veel meer ervaren.

De visie van de partij luidt:

Kerk ineens veel positiever over homo's - 'revolutionair' of 'verraad'?

Een tussentijds document van de bisschoppensynode in Rome wordt door sommigen als "revolutionair" bestempeld omdat homo's eindelijk niet langer als louter negatief worden bejegend. De kerkleiders hebben het zelfs over "aanvaarding". Meer behoudsgezinde katholieken vinden het document een catastrofe.

Rob Tielman blogt: Homo/lesbische vooruitgang (3)

Op 12 juni 2016 vond de grootste aanslag ooit plaats op een homo/lesbische bijeenkomst. Bij het bloedbad in Orlando in Florida (VS) werden van de ongeveer 300 homo/lesbische bezoekers zeker 49 gedood en 53 gewond, waarvan enkele zeer ernstig. De schutter, Omar Mateen, was een 29-jarige Amerikaan van Afghaanse afkomst die kennelijk worstelde om zijn homoseksualiteit te doen overeenstemmen met zijn islamitische achtergrond. Zijn vrouw wist naar eigen zeggen van zijn plannen en was er bij aanwezig toen hij het wapen kocht maar ging niet naar de politie.

Tom De Cock en Karolien Debecker ambassadeurs van Wel Jong Niet Hetero

MNM-radiomakers Tom De Cock (31) en Karolien Debecker (35) worden ambassadeurs van Wel Jong Niet Hetero. Beiden zijn al even uit de kast. Tom adopteerde onlangs een kind. Dat is zaterdag bij de viering van 20 jaar WJNH bekendgemaakt.

Russisch pridefestival verliep incidentloos

QueerFest 2016, het pridefestival in Sint-Petersburg, is zonder aanvallen of pesterijen verlopen. Ana Anisimova, de coördinatrice van het festival, blikt tevreden terug: “Dit is hoe een festival zou moeten verlopen!” Meer dan 1500 personen bezochten QueerFest 2016.

Lees verder op zizo-online.

Over 'mannelijke' vrouwen en 'vrouwelijke' mannen

'Wat is het toch fijn dat er homo's zijn ... als ze maar normaal doen'. Dat is de slogan van Coming Out-Dag 2013 in Nederland (11 oktober).

Politieauto in regenboogkleuren tegen homohaat

De politie van het Engelse Manchester heeft onlangs een auto uit het bestaande wagenpark geheel in regenboogkleuren laten uitvoeren. De regenboogauto zal de komende weken aandacht vragen voor het toenemende geweld tegen homoseksuelen in de regio Manchester en meerijden tijdens de Gay Pride die op zaterdag 23 augustus wordt gehouden.
Inhoud syndiceren