holebi's

Maandelijkse holebifilm tijdens Pinx zondagen

De Gentse bioscoop Sphinx pakt na hun Pinx-festival in januari de draad terug op van hun maandelijkse Pinx Zondagen.

Vanaf zondag 9 maart wordt er iedere tweede zondag van de maand een film met een LGBT-thema vertoont maar evengoed andere films over andere onderwerpen, avant-premières maar evengoed golden oldies, fijne arthouse films en mainstream producties zullen aan bod komen.

Week van de Lentekriebels in teken van 'gender en homofobie'

De Week van de Lentekriebels is een initiatief van Sensoa, RoSa vzw, çavaria, Wel Jong Niet Hetero, Koning Kevin en Intercultureel Netwerk Gent/Stad Gent. Het thema is dit jaar ‘gender en homofobie’. Aan de oorsprong van homofobie ligt vaak een rigide visie op ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ en op hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Door jongeren kritisch te leren kijken naar de traditionele man-vrouw rolpatronen, stimuleer je hen ook een holebivriendelijke houding aan te nemen.

6.000 deelnemers voor Pride in Kiev

Zondag was het stadscentrum van Kiev het toneel van de jaarlijkse Pride-optocht.
Een recordaantal activisten namen deel dit jaar. Vooraf werden 56 nationalisten opgepakt na een clash met de ordediensten.

Tom Goris is Mister Gay Vlaanderen 2013

Tom Goris (34) uit Tremelo is vrijdagavond in de Antwerpse D-Club verkozen tot Mister Gay Vlaanderen 2013. David Dedeene (30) uit Gent werd eerste ereheer en David Joëts (33) uit Borgerhout werd tweede ereheer. De winnaars zijn de dertigers van de bende.

Nelson Mandela geëerd als inspiratie voor LGBT's

Het overlijden op 95-jarige leeftijd van Nelson Mandela op 5 december laat velen in de LGBT-gemeenschap niet onberoerd. Hij werkte onder meer aan de Zuid-Afrikaanse grondwet die discriminatie op basis van seksuele geaardheid verbiedt.

Kopenhagen meest holebivriendelijke plek ter wereld

Kopenhagen is de meest holebivriendelijke plek ter wereld. Dat vindt reisgids Lonely Planet. De gids stelde een top-10 samen met de ‘meest progressieve, inclusieve en tolerante bestemmingen die roze toeristen met open armen ontvangt’.

Vier gemeenten willen geen regenboogvlag tijdens IDAHOT.

Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) engageren dit jaar meer dan 200 Vlaamse gemeentes en 5 stadsdistricten zich om de regenboogvlag op te hangen.

Antwerps homo koppel leeft al jaren in de hel door homofobe buren.

In augustus van dit jaar kon je op www.holebi.info al een kort stukje lezen over Willy en Jean-Pierre uit Berchem bij Antwerpen die worden gepest door hun Marokkaanse buren. Het koppel is ten einde raad en weet niet meer wat te doen. Lezers van dit verhaal kunnen helpen door 1 een petitie te ondertekenen om onze politici wakker te schudden en 2 dit verhaal zoveel mogelijk te delen.
Inhoud syndiceren