holebi's

Coming out voor publieke figuren nog steeds lastig

Zwemmer Ian Thorpe en de acteurs Wentworth Miller, Tony Goldwin en Brendan Fehr laten hun licht schijnen over bekend zijn en het al dan niet uitkomen voor hun homoseksualiteit of het spelen van gay karakters.
Nog altijd is het lastig om gewoon uit de kast te komen.

Vlaamse holebi’s vaker slachtoffer van ongewenst seksueel gedrag

Vlaamse holebi's zijn vaker het slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag dan hetero's. Dat blijkt uit de Sexpert-studie van de UGent en de KU Leuven in opdracht van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT).

is homo zijn een keuze?

Is homo zijn een keuze? Nee, natuurlijk niet, maar nog altijd zijn er een hoop mensen die daar anders over denken. Videoblogger Chris Thompson maakt zich er kwaad over op zijn YouTube-kanaal.

Why Me nodigt documentairemaker uit voor verjaardag

Why Me, de vereniging voor holebi's en transgenders uit Sub-Sahara-Afrika, viert haar derde verjaardag op vrijdag 6 februari. Ze nodigt voor die gelegenheid Laurent Bocahut uit, de regisseur van de Frans-Ivoriaanse documentaire ‘Woubi Chéri’. Die documentaire gaat over het liefdesleven van Ivoriaanse homo’s.

Een derde van Vlaamse gemeenten deed mee aan IDAHOT

Op vrijdag 17 mei deden maar liefst 110 Vlaamse gemeenten en 5 Antwerpse stadsdistricten mee aan de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie door een regenboogvlag uit te hangen aan het stadhuis of openbaar gebouw. Yves Aerts van çavaria spreekt van een enorm succes: “Dit is een derde van de Vlaamse gemeenten.” Vlaanderen telt immers 308 gemeenten.

Helft van personen met hiv vertelt diagnose niet op het werk

Slechts de helft van de personen met hiv vertelt op het werk over zijn of haar serostatus. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Gent. Sensoa start met een campagne en breidt Levenmethiv.be uit.

15 jaar holebihuwelijk in België

Bij wet van 13 februari 2003 stelde België als tweede land ter wereld het huwelijk open voor holebi’s. Daarmee werd het in ons land mogelijk voor twee mannen of twee vrouwen om met elkaar te trouwen. Er was niet alleen de erkenning van de relaties tussen personen van hetzelfde geslacht, maar het werd plots ook mogelijk om die liefde echt officieel te maken via een huwelijk. En dat is toch nog wel next level.

Lees verder op zizo-online.

Veel motivatie onder de regenboogvlag op de Pride

De Belgian Pride, in druilerig weertje, lokte dit jaar 80.000 mensen. Dat zijn enorm veel mensen met tal van motivaties om deel te nemen aan de parade. Onze redacteurs kozen er een twintigtal uit. Wat blijkt? De Pride is zo populair door de unieke mix van feest en strijd.

Lees verder op zizo-online.

Rusland: homo-activisten opgepakt bij kantoor organisatiecomité Sotsji

De Russische politie heeft in Moskou homo-activisten opgepakt die demonstreerden tegen de Russische homowet. Ze voerden actie bij het hoofdkantoor van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Sotsji. President Poetin heeft verscheidene keren gezegd dat de rechten van homo's tijdens de winterspelen gegarandeerd zijn.

Het kwalijke van het kleine seksisme

In haar lezing 'Bloeden uit duizend sneetjes' heeft Asha ten Broeke (foto) het over het microseksisme dat meisjes ten beurt valt van bij hun eerste ademtocht. Speelgoed spiegelt hen van bij aanvang voor hoe mooi, lief en emotioneel zij horen te zijn.

(Niet) van deze tijd

Inhoud syndiceren