holebi's

Workshop: Alles wat je altijd al wilde weten over LGBT's

Save the date! Maandag 14 mei organiseert partnerorganisatie KliQ een fijne workshop: ´alles wat je altijd al wilde weten over holebi´s en transgenders´.
Heb je nog heel wat vragen over holebi’s en transgenders? Schrijf dan nu in voor de basisvorming!

Wat?
Binnenkort is het de internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT, 17 mei) en vindt de jaarlijkse pride plaats in Brussel. Maar wat weet je eigenlijk over holebi’s en transgenders? Kloppen de stereotypes? In deze vorming gaan we op onderzoek. We nemen je mee voorbij de clichés en tonen de realiteit van seksuele en genderdiversiteit op een interactieve manier.

Er zijn immers nog altijd heel wat ongeschreven regeltjes die bepalen hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Wie die regeltjes niet volgt valt buiten de norm. Onder andere holebi’s en transgenders passen niet altijd binnen dat traditionele plaatje. Waarom vinden we sommigen dingen normaal en andere niet? Hoe komt het dat de norm is wat hij is?

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil weten over genderdiversiteit en seksuele oriëntatie.

Waar?
Kammerstraat 22 te Gent, 1ste verdieping, zaal Jules Braet.

Kostprijs?
70 euro per deelnemer

Inschrijven kan via info@kliqvzw.be met vermelding van je naam, adres, eventuele ondernemingsnummer en organisatie.

Welke workshops kan je nog volgen?

1 juni 2018, 9u30 tot 12u30: Opvoedingsondersteuning met oog voor diversiteit

10 september 2018, 9u30 tot 12u30: Suïcidepreventie bij holebi’s en transgenders

21 november 2018, 18u30 tot 21u: Trans* in de sport

Nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@kliqvzw.be of 09/223 69 29

SPARKLE viert 40 jaar Vlaamse LGBT-beweging

In 2017 bestaat Çavaria (en haar voorgangers) 40 jaar! Reden genoeg om te feesten.
Op 14 januari dompelt SPARKLE in de Vooruit de bezoekers onder in het roemrijke verleden van de georganiseerde holebi- en transgenderbeweging. SPRAKLE wordt opnieuw een show met optredens die uitmondt in een stevig feestje.
Lees verder op zizo-online.

Ugandese homo’s kunnen in België terecht

De voordien al precaire situatie voor homo’s in Uganda is sinds gisteren nog verergerd. President Museveni van Uganda ondertekende een strenge antihomowet. In Nederland zijn Ugandese homo’s welkom, ook in België is de kans reëel dat de asielprocedure gunstiger verloopt.

World Outgames: kernvrijwilliger voor het vrouwendorp en de kidszone gezocht

Heb je nog wat tijd, het hart op de juiste plaats en voldoende ambitie?
De World Outgames zoekt een coördinator en support team voor het Vrouwendorp en de kids zone. Locatie Steenplein van 31 tot 11 augustus.
 

Danneels wil meer respect voor homo's

Kardinaal Danneels vindt dat de Kerk meer respect moet tonen voor samenwonende homo's en gescheiden koppels. De Kerk moet ophouden met mensen te veroordelen, zegt hij. Daarmee zet Danneels zich ferm af tegen de conservatieve bisschoppen die vasthouden aan de traditionele leer. De bisschoppen bezinnen zich op dit moment in Rome over de leer van de kerk over het huwelijk en seksualiteit.

Pleegouderschap populair bij holebikoppels.

Pleegouderschap is populair bij holebikoppels als alternatief voor adoptie, blijkt uit een reportage van het VRT Journaal. Van 4450 pleeggezinnen zijn er 112 holebikoppels. Van die 112 koppels zijn er 63 lesbische koppels en 49 homokoppels. Vandaag is vaderdag.

Niels Heselmans van Pleegzorg Vlaanderen legt er in uit dat holebikoppels dezelfde voorberei-dingsprocedure volgen.

Rob Tielman blogt: 86. Homovijandig Rusland lijdt nederlaag.

Dinsdag 24 maart 2015 is een historische dag voor de homo/lesbische beweging wereldwijd. In lijn met de door mij ontwikkelde mediawet van schijnbare achteruitgang hebben vrijwel alle media daar geen aandacht aan besteed.

Duitse kandidaat Eurovisiesongfestival teruggefloten

De kandidatuur van Xavier Naidoo, die werd voorgedragen om Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Zweden, is ingetrokken. Er kwam veel kritiek op zijn selectie door omroep ARD, door zijn betrokkenheid in extreemrechtse milieus. Ook een homofoob lied uit 2012, dat hij samen met Kool Savas zong, lokte veel verontwaardiging uit. In dat lied bracht de zanger homoseksualiteit in verband met kindermisbruik. Nadien beweerde de zanger verkeerd begrepen te zijn en verklaarde hij dat het lied niet tegen homo's was gericht.

PVDA+ stelt haar holebi- en transgenderstandpunten voor.

De PVDA+, de marxistische tweetalige partij die in heel België lijsten indient, stelt haar partijstandpunten voor. De partij erkent dat er de voorbije jaren veel discriminaties van holebi’s zijn weggewerkt en dat de aanvaarding van holebi’s toeneemt. Toch ziet de partij nog veel vooroordelen en discriminaties, die transgenders nog veel meer ervaren.

De visie van de partij luidt:

Inhoud syndiceren