holebi's

Eerste homohuwelijk Frankrijk is een feit

In het Franse Montpellier is vanavond het eerste homostel getrouwd sinds het land definitief het huwelijk openstelde voor homoseksuelen, schrijft AFP.

De 40-jarige Vincent Autin en zijn 30-jarige partner Bruno Boileau trouwden in het stadhuis van de Franse stad onder grote belangstelling. De burgemeester van de stad, Helen Mandroux, zei tegen ze dat ze een "historisch moment" beleefden, voor "ons land en onze republiek":
"Vandaag worden vrouwen en mannen in Frankrijk niet langer gediscrimineerd vanwege hun seksuele voorkeur."

Vrolijke gaypride in Cyprus ondanks hevige tegenbetogers

Zo'n 3500 holebi's, transgenders en vrienden hebben zaterdag deelgenomen aan Cyprus Pride in Nicosia, de eerste gaypride in het land. Tegenbetogers gooiden met een rookbom, maar de politie beschermde de pride.

Frankrijk laat homo- en biseksuele mannen toe bloed te geven

"Niemand mag van bloeddonatie uitgesloten worden op basis van zijn of haar seksuele oriëntatie", luidt het amendement dat het Nationaal Assemblee vrijdag heeft goedgekeurd.
Het vernietigt het huidig verbod daterend uit 1983.

Lees meer op zizo-online.

Record aantal gemeenten hangen regenboogvlag uit op 17 mei

Al zeker 301 gemeenten en alle Antwerpse stadsdistricten zegden toe de regenboogvlag uit te hangen naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. Çavaria wil met de actie de zichtbaarheid van holebi’s en transgenders op lokaal niveau vergroten.

Lees verder op zizo-online.

Debuutroman 'Waar schoonheid ontstaat' raakt de Vlaamse harten

‘Waar schoonheid ontstaat’ is het meeslepende debuut van Hans Henneko. Met veel oog voor detail en politiek-culturele bespiegelingen schetst hij het boeiende leven van een homoman vanaf diens adolescentie tot rond zijn vijftigste. Een aandoenlijke kroniek die tegelijk herkenbaar en uitdagend is.

Lees verder op zizo-online.

Theorie 'homofoben zijn latente homo's' ontkracht

Een Canadees universitair onderzoek ontkracht de freudiaanse theorie dat homofobie voortkomt uit verborgen homogevoelens. De studie is gepubliceerd in het Journal of Sex Research. In tegendeel: latente homoseksuele gevoelens leidt tot een positiever attitude tegenover LGBT's.

Oegandese anti-homowet gebruikt om homofobe priester te vervolgen

De Oegandese predikant die jarenlang Ijverde voor de invoering van de anti-homowet kan mogelijk nu zelf door die wet vervolgd worden omdat hijzelf jarenlang homoseksualiteit heeft gepromoot door homofilms te vertonen.

Finse openbare omroep stuurt homo-erotische post naar Rusland

Yle, de Finse openbare omroep, heeft tal van postpakjes en brieven gestuurd naar Rusland met daarop de homo-erotische Tom of Finland-postzegels. Doel: checken of de antihomopropagandawet de brieven weert.

Video-verslag: Antwerpen ondertekent sportcharter

In Antwerpen heeft Schepen van Sport Ludo van Campenhout een sportcharter ondertekend dat discriminatie op basis van de seksuele geaardheid in de Antwerpse sportclubs moet tegengaan.

Bron: gaylive.be

Inhoud syndiceren