Nieuws

'In Antwerpen kan iedereen stralen'

Dit jaar legt de hoffelijkheidscampagne van de Stad Antwerpen de focus op holebi- en trans*fobie. De stad hult zich daarom in regenboogkleuren. Zowel op de website en sociale media als in het straatbeeld bv. signalisatie aan 57 stadsgebouwen (tot eind juni).

Verder worden enkele iconische gebouwen met regenboogkleuren verlicht: het MAS, de inkomhal van het Centraal Station en de voetgangerstunnel.
· MAS: van zondag 10 juni om 21.30 uur tot maandag 11 juni om 6 uur en van maandag 11 juni om 21.30 uur tot dinsdag 12 juni om 6 uur.
· Centraal Station: van maandag 11 juni om 00 uur tot zondag 17 juni om 24 uur.
· Voetgangerstunnel: van maandag 11 juni om 6 uur tot dinsdag 12 juni om 22 uur.

Vanaf 20 juni kan je een gratis stralende regenboog-A afhalen in de stadsloketten en politiekantoren!

Voor de hoffelijkheidscampagne kan stad Antwerpen rekenen op de steun en expertise van Unia, Het Roze Huis Antwerpen en de Antwerp Pride.
Beeld/Bron: Stad Antwerpen

Active Company viert 20-jarig bestaan met feest aan Het Roze Huis

LGBT-sportvereniging Active Company bestaat twintig jaar. Dat wordt gevierd met een sportief weekend aan de Draakplaats bij Het Roze Huis in Antwerpen. Voorzitter Jan Schonk vertelt wat Active Company betekent.

Lees verder op zizo-online.


 

'Moonlight' wint Oscar voor Beste Film!

Homofilm 'Moonlight' van Barry Jenkins heeft de Oscar voor Beste Film gewonnen.

Het was een beetje een farce. Warren Beatty (79) en Faye Dunaway (76) kondigden 'La La Land' aan als winnaar van de Oscar voor Beste Film, maar dat was een foutje van de firma. 'Moonlight' van Barry Jenkins won.
 
Moonlight gaat over het opgroeien van een zwarte homoseksuele jongen in een machowereld geleid door drugs.
Lees verder op zizo-online.

50 jaar homoseks uit strafwet in Engeland en Wales: hoe zit dat in België?

Op 27 juli 1967 keurde het Britse parlement de Sexual Offences Act goed.
Die decriminaliseerde homoseks in Engeland en Wales. Hoe was en is de toestand in België?

Lees verder op zizo-online.

Obama wil einde aan ontslag omwille van homoseksualiteit in 29 staten

President Obama heeft een campagne nieuw leven ingeblazen die het onmogelijk moet maken om werknemers te ontslaan omdat ze homo of lesbisch zijn. In 29 staten is het vandaag de dag nog mogelijk om werknemers te ontslaan als de werkgever erachter komt dat hij of zij homoseksueel is.

Tweeduizend Zweden zingen Russisch volkslied uit solidariteit met holebi's

2.000 Zweden hebben in het Olympisch stadion van Stockholm het Russische volkslied gezongen onder de regenboogvlag. Ze willen daarmee de Russische holebi-gemeenschap steunen.


Bron: gaylive.be

Gay Pride Istanbul

Tienduizenden mensen hebben zondag deelgenomen aan de grootste Gay Pride ooit in Istanbul gehouden. De demonstranten liepen door het voetgangersdeel van de stad en droegen een grote regenboogvlag mee. De parade was de afsluiting van een periode vol evenementen die vorige week begon met een massale protestdemonstratie.

Vlaamse regering veroordeelt homofobie in Rusland

18 Europese ministers van Sport hebben in een statement de homofobie in Rusland veroordeeld. Dat vertelde Vlaams Sportminister Philippe Muyters (N-VA) aan Jan Roegiers (sp.a).

Egypte: 26 mannen opgepakt in homosauna zondag al voor de rechter

26 aanwezigen in een homosauna in de Egyptische hoofdstad Caïro verschijnen zondag al voor de rechter. Ze werden op 7 december opgepakt en worden beschuldigd van losbandigheid.
De arrestatie werd sterk gemediatiseerd.

Volledige artikel op zizo-online
 

Inhoud syndiceren