Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Het Roze Huis op Antwerp Parade 2013

[video:http://www.flickr.com/photos/63090349@N08/sets/72157635013606176/show/width:520 height:405 align:left autoplay:1/0]/

Cliché van stijlvolle, bijdehandse homo is schadelijk

Het stereotiepe beeld van de homoman als stijlvol, ad rem, lichtjes bits, erudiet en shoppingqueen is vervelend voor heel wat homomannen. Da blijkt uit een onderzoek van Ashley Brooks aan de Anglia Ruskin-universiteit in Cambridge en Chelmsford.
Lees verder op zizo-online.

Steun het Antwerp Queer Arts Festival, koop een singlet

Steun het Antwerp Queer Arts Festival, koop een singlet en hou er gelijk ook een mooi souvenir aan over. Te verkrijgen op alle events van het festival.

Church of England overweegt zegening holebirelaties

In 2014 zullen holebikoppels kunnen trouwen in Engeland, Wales en allicht ook Schotland. De Church of of England overweegt nu het zegenen van langdurige homoseksuele relaties. Een panel geestelijken raadt dit aan.

Spanje meest homotolerante land

Uit een peiling van Pew Research in veertig landen blijkt dat Spanje het meest homotolerante land is. In meer dan 20 van de 40 bevraagde landen is homoseksualiteit onaanvaardbaar. De vraag luidde: "Vindt u homoseksualiteit moreel aanvaardbaar, moreel onaanvaardbaar of geen morele kwestie?"

Russische holebi-sportfederatie wint Roze Voorloper-prijs

De Nederlandse Stichting Stichting Roze Woensdag Nijmegen geeft de Roze Voorloper-prijs dit jaar aan de Russische LHBT (lesbisch, homo, bi-seksuele, transgender) sportfederatie. De prijs wordt op 16 juli namens de sportfederatie in ontvangst genomen door Alexandr Agapov. De Roze Voorloper eert personen of organisaties die zich bijzonder inzetten voor de integratie en emancipatie van homoseksuelen.

True Blood acteur gaat naakt op de Zuidpool.

Wat doe je als je op de Zuidpool bent? Als je Alexander Skarsgard bent dan ga je naakt poseren voor een Instagram-foto die in geen tijd viraal zal gaan.

Infographic: homorechten wereldwijd in kaart gebracht

De acceptatie van gays, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is in de Verenigde Staten met sprongen vooruit gegaan de laatste jaren. Maar wereldwijd valt er nog een hoop werk te verzetten.

In een fraai gemaakte infographic is te zien in welke mate welke landen andere vormen dan de gangbare heteroseksuele norm zijn geaccepteerd.

Inhoud syndiceren