Nieuws

Queer Arts: performance avond in de prachtige barok kerk van AMUZ

Het Roze Huis organiseert een intrigerende performance avond in de prachtige barok kerk van AMUZ. Geniet samen met ons van dans en opera. Tickets via Amuz, plaatsen beperkt, prijzen hypersympathiek! #QueerTheCity #SameSameDifferent #Dance #Opera

Rob Tielman blogt: Homo/lesbische vooruitgang (2)

ILGA Europe publiceerde onlangs Rainbow Europe: een overzicht van LGBTI-discriminatie in Europa. Nederland zakte daarin van de zevende naar de elfde plaats, achter Kroatië. En Malta eindigde op de eerste plaats. Toen dacht ik meteen: dat kan niet kloppen! Wat is er mogelijk fout gegaan in dat onderzoek?

Gedenkplaat Ihsane Jarfi onthuld

In Luik is er dinsdag een gedenkplaat onthuld ter nagedachtenis van de in 2012 vermoorde homo Ihsane Jarfi.

De onthulling gebeurde in aanwezigheid van de familie van Ihsane. Het is een sobere plaat geworden met daarop de regenboogkleuren. Zijn vader riep op om samen te strijden tegen homofobie.

Protest tegen Italiaans wetsvoorstel voor LGBT-samenlevingscontract.

In Rome kwamen zaterdag honderdduizenden mensen op straat om te protesteren (externe link) tegen het wetsvoorstel van de centrum-linkse regering van Matteo Renzi. Dit voorstel wenst geregistreerde partnerschappen wettelijk te maken en het onderwijs met het LGBT-thema uit te breiden. Volgens een rondvraag van La Stampa is een ruime meerderheid van de Italianen, 75 procent, pro een wettelijk statuut voor LGBT's en 51 procent van de Italianen is zelfs pro homohuwelijk.

ILGA-Europe houdt Algemene Vergadering 2018 in Brussel

De Europese koepel van holebi- en transgenderbewegingen organiseert in 2018 haar jaarlijkse Algemene Vergadering in Brussel. Dit jaar is Nicosia in Cyprus gaststad.
Lees verder op zizo-online.   Beeld: Arc-en-Ciel Wallonie (Facebook)

 

Waarom het Interfederaal Gelijkenkansencentrum burgerlijke partij is in assisenzaak met homofobie

Woensdag start in Luik het proces van Raphaël Wargnies (36), die uit homofobie Jacques Kotnik doodsloeg op 25 juli 2012. Woensdag wordt de jury samengesteld, maandag beginnen de eigenlijke zittingen. Het Interfederaal Gelijkenkansencentrum is burgerlijke partij en legt uit waarom.

Holebileerkrachten moeten openlijk zichzelf kunnen zijn op school

Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties, en Wel Jong Niet Hetero (WJNH), de Vlaamse jongerenkoepel, zijn verbolgen over de uitspraken van directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, Charles Huygens.

Video-verslag: Antwerpen neemt afscheid van WorldOutgames

Antwerpen heeft afscheid genomen van de derde editie van de WorldOutgames. Dat gebeurde met een closingceremonie waarbij de WorldOutgamesvlag werd overgedragen aan Miami Beach. Een dikke week lang namen 5000 sporters uit 118 landen deel aan 32 sportdisciplines.
Inhoud syndiceren