Nieuws

De Roma en het Roze Huis presenteren: Una mujer fantástica.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling overlijdt is het leven zoals Marina dat kende voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie - die de relatie nooit heeft geaccepteerd - haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Docu-debat : Pink camouflage

In de context van de "War on terror" wordt de LGBTQIA-strijd dikwijls misbruikt. Een andere seksuele geaardheid dan heteroseksualiteit zou "niet thuishoren" in een Arabische wereld of in de context van het Midden-Oosten en hier in ons "vrije westen" staan we al veel verder in de bevrijding, toch?

"Pink camouflage" geeft een blikverruimende kijk op de strijd van de LGBTQIA-bewegingen door verschillende activisten uit Libanon en België aan het woord te laten.
De docu wordt ingeleid door de regisseur, Sarah Bracke, Professor in de sociologie van gender en seksualiteit aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is ook activiste en filmmaakster.

Na de docu volgt er een paneldebat met mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen. #Sprekers zijn;

▫️ Sarah Bracke (Professor en regisseur van de docu)
▫️ Fourat Ben Chikha (voormalig medewerker Cavaria)
▫️ Klaartje Van Kerckem (VZW Merhaba)
▫️ Walter Antonio Andino Midence (Movement X)

#Programma
20:00 Inleiding en toelichting van de docu door Sarah Bracke
20:15 Vertoning van de docu "Pink Camouflage"
21:15 Paneldebat en Q&A met het publiek

#Reservatie: uitsluitend via het contactformulier op de website van Movement X: http://www.movementx.org/contact-us.html

#Toegang: vrije bijdrage

Dit event is mogelijk dankzij de volgende partners: Movement X, Merhaba vzw, Motief vzw.

USA - Pat Robertson: Homo's kunnen veranderen!

Televisiepredikant Pat Robertson heeft voor de zoveelste keer een anti-homo-opmerking gemaakt. Maandag beweerde hij dat homo’s hun seksuele oriëntatie kunnen veranderen – net als moordenaren, verkrachters en dieven kunnen veranderen.

De Roze Wapper speelt Mixed Kebab

De Roze Wapper, voor holebi's met een beperking, nodigt je uit voor een leuke en ontspannende filmnamiddag. De film die jullie te zien krijgen is: Mixed Kebab.

Bearforce 1 wil voor Zwitserland naar Eurovisiesongfestival

Bearboyband Bearforce1 uit Nederland wil voor Zwitserland naar het Eurovisiesongfestival. Bearforce1 was een succesvolle gimmick uit 2007.

Bearforce1 raakte even wereldberoemd toen Perez Hilton in 2007 over de Nederlanders blogde. Ze toerden nadien van discotheek naar discothee, waarna het stil werd rond de bears.

Wit-Rusland wil Eurovisiesongfestival censureren of annuleren omwille van trans Conchita Wurst

Dat Conchita Wurst (foto) Oostenrijk zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2014 in Kopenhagen is een doorn in het oog van Wit-Rusland (Belarus). Er circuleert een petitie om het ESF 'aan te passen' of zelfs te annuleren.

Nederland keurt Transgenderwet goed

In Nederland gaat de Eerste Kamer akkoord met de Transgenderwet. Dat is de uitkomst van de stemming over deze wet afgelopen nacht in de senaat. Deze wet maakt het mogelijk om met een verklaring van een deskundige bij de burgerlijke stand het geslacht in de geboorteakte te wijzigen. Daarmee vervallen per 1 juli 2014 de huidige voorwaarden van onvruchtbaarheid en lichamelijke aanpassing.
Inhoud syndiceren