Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

VACATURE: Zakelijk verantwoordelijke m/v/x Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.

Om de organisatie te versterken zijn we op zoek naar een zakelijk coördinator.
Heb je een groot organisatietalent en probleemoplossend vermogen dan is deze job iets voor jou.
Lees verder.

VACATURE Inhoudelijk verantwoordelijke m/v/x

Sinds 1995 vormt Het Roze Huis - çavaria Antwerpen een fijne ontmoetingsplaats en hét informatiepunt voor holebi's en transgenders in de stad en provincie Antwerpen. Met een eigen werking en meer dan dertig aangesloten holebi- en transgenderverenigingen vervult Het Roze Huis een belangrijke rol binnen het leven van holebi’s en transgenders in Vlaanderen. Gedragen door vele vrijwilligers streeft de organisatie naar een breder maatschappelijk draagvlak en bevordert het Huis de emancipatie. Het Roze Huis gaat de dialoog aan met minder voor de hand liggende groepen in de maatschappij: mensen met een etnisch-cultureel diverse achtergrond, ouderen, scholieren, … en wil ook bij hen het holebi- en transgenderthema bespreekbaar maken. Hiervoor werken we samen met de lokale overheden.

Kom jij ons Huis versterken als inhoudelijke verantwoordelijke?
Lees verder

Antwerpse homozaak Cabin Bar & Food failliet

Na D-club is nu ook Cabin Bar & Food aan de Orteliuskaai in Antwerpen, net om de hoek van Red & Blue, failliet. Het vonnis viel op 14 november en er is een curator aangesteld. De zaak is verzegeld door deurwaarders.

Nederlands onderzoek: "Bifobie bij homo's, lesbiennes en transgenders"

Vrijdag 10 oktober is het Nederland Coming Out Dag. Dit jaar staat biseksualiteit centraal. Want ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap zijn biseksueel 'onBIkend' en 'onBImind', zegt COC Nederland.

Australië eert overleden holebipionier.

De Australische holebi- en transgendergemeenschap is aangedaan door het overlijden van Lex Watson (foto), een belangrijke holebipionier in de strijd voor gelijke rechten down under. De man verloor op 71-jarige leeftijd de strijd tegen kanker.
Inhoud syndiceren