Nieuws

Vertoning documentaire ´Strijders voor de liefde´

LGBTQ History Week
Vertoning documentaire ´Strijders voor de liefde´: woensdag 26 juni, 9 tot 12 uur @ bibliotheek Permeke
Wil je meer weten over het ontstaan van de Prides en de parades zoals we ze nu kennen? Waarom zijn ze zo belangrijk? In deze interessante documentaire van Sipke Jan Bousema krijg je alle antwoorden.
Schrijf je gratis in via info.permeke@antwerpen.be

Moskee voor homo's en vrouwen geopend

Een 'open moskee', waar ook vrouwen en homoseksuelen mogen komen, heeft al meteen doodsbedreigingen binnengekregen.

Het Roze Huis steunt Plan A om holebi's en transgenders zichtbaar te maken

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen moedigt leden en sympathisanten aan deel te nemen aan Plan A, een nieuw initiatief in Antwerpen. Deelnemen geeft zichtbaarheid aan holebi's en transgenders, redeneert Het Roze Huis.

Stil moment voor Orlando

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen nodigt al onze bevriende holebi en transgenderverenigingen in Vlaanderen uit in Antwerpen voor een stil moment.

De Vlaamse koepels çavaria en Wel Jong Niet Hetero en Regenbooghuis Limburg, Holebihuis Vlaams-Brabant, Rebus West-Vlaanderen, Casa Rosa Oost-Vlaanderen en Rainbowhouse Brussel steunen de actie.

We roepen tevens alle Antwerpenaren op om samen met ons hun solidariteit te betuigen na de vreselijke schietpartij in een holebi-club in Orlando. Meer dan ooit is het belangrijk dat we ons als holebi- en transgendergemeenschap verenigen en tonen. Trots en in verbondenheid met al onze medeburgers.

Bij een schietpartij in een nachtclub in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, zijn zondagnacht 50 doden gevallen. Er vielen ook 53 gewonden. Het Roze Huis heeft met ontzetting de feiten gevolgd. We willen in de eerste plaats stil staan bij de slachtoffers en hun nabestaanden en onze solidariteit en steun tonen. Daarnaast willen we beklemtonen dat hoe afschuwelijk ook, dit de daden zijn van een minderheid. Wij zullen ons als gemeenschap trots en vrij blijven tonen zoals we zijn. We nodigen alle Antwerpenaren uit aan de Draakplaats voor een stil moment.

Wie nadien nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij onze vrijwilligers in Het Roze Huis.

Praktisch:
Datum: vandaag, maandag 13 juni om 18u
Locatie: Draakplaats aan Het Roze Huis
We komen samen voor een minuut stilte. Wie wil kan daarna met krijt een boodschap achterlaten op de brug.

Lees eveneens artikel op zizo-online.

Mannenprostitutie neemt toe in Libanon.

Het oudste beroep ter wereld is de enige optie voor sommige vluchtelingen en migranten in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. In het economisch zwakke, conservatieve land is homoseksualiteit een taboe.

De Oscarnominaties zijn dit jaar 'here and queer'

Op 24 februari worden de Oscars weer uitgereikt, voor de 91e keer. Ook enkele LGBT+ films zijn genomineerd voor een Oscarbeeldje. The Favourite en Bohemian Rhapsody maken het meeste kans op een overwinning. In totaal zijn er meer dan twintig nominaties met een queer tintje.
Lees verder op zizo-online.         Beeld: Pixabay
Inhoud syndiceren