Nieuws

Workshop: Alles wat je altijd al wilde weten over LGBT's

Save the date! Maandag 14 mei organiseert partnerorganisatie KliQ een fijne workshop: ´alles wat je altijd al wilde weten over holebi´s en transgenders´.
Heb je nog heel wat vragen over holebi’s en transgenders? Schrijf dan nu in voor de basisvorming!

Wat?
Binnenkort is het de internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT, 17 mei) en vindt de jaarlijkse pride plaats in Brussel. Maar wat weet je eigenlijk over holebi’s en transgenders? Kloppen de stereotypes? In deze vorming gaan we op onderzoek. We nemen je mee voorbij de clichés en tonen de realiteit van seksuele en genderdiversiteit op een interactieve manier.

Er zijn immers nog altijd heel wat ongeschreven regeltjes die bepalen hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Wie die regeltjes niet volgt valt buiten de norm. Onder andere holebi’s en transgenders passen niet altijd binnen dat traditionele plaatje. Waarom vinden we sommigen dingen normaal en andere niet? Hoe komt het dat de norm is wat hij is?

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil weten over genderdiversiteit en seksuele oriëntatie.

Waar?
Kammerstraat 22 te Gent, 1ste verdieping, zaal Jules Braet.

Kostprijs?
70 euro per deelnemer

Inschrijven kan via info@kliqvzw.be met vermelding van je naam, adres, eventuele ondernemingsnummer en organisatie.

Welke workshops kan je nog volgen?

1 juni 2018, 9u30 tot 12u30: Opvoedingsondersteuning met oog voor diversiteit

10 september 2018, 9u30 tot 12u30: Suïcidepreventie bij holebi’s en transgenders

21 november 2018, 18u30 tot 21u: Trans* in de sport

Nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@kliqvzw.be of 09/223 69 29

Nederlandse homo's voelen zich minder veilig in eigen wijk dan hetero's

22% van de Nederlandse homo's voelt zich wel eens onveilig in zijn eigen woonwijk, tegenover bij 14% van de hetero's. Dat blijkt uit cijfers van 2013 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij vrouwen is er geen verschil.

ILGA-Europe-conferentie katalysator voor verandering in Griekenland

De negentiende conferentie van ILGA-Europe - de Europese koepel van LGBTI-verenigingen - zit erop. Van 28 tot 31 oktober kwamen bijna 500 activisten van over de hele wereld samen om te debatteren over de rechten van holebi’s, transgenders en interseksuelen (LGBTI). Het thema dit jaar was 'Many voices, one movement - together for a just society'.
Lees verder op zizo-online.

India telt half miljoen transgenders.

Bij een volkstelling hebben 490.000 inwoners van India zichzelf opgegeven als noch man, noch vrouw. 55.000 waren jonger dan zes jaar. In april beval het Hooggerechtshof de creatie van deze keuzemogelijkheid. Sindsdien hebben Indiërs de mogelijkheid zich op officiële documenten te identificeren als transgender.

De inhuldigingsspeech van het Regenboogmonument

Lees hier nog eens de inhuldigingsspeech van het Regenboogmonument, door onze voorzitter Marcia Poelman.

PVDA+ stelt haar holebi- en transgenderstandpunten voor.

De PVDA+, de marxistische tweetalige partij die in heel België lijsten indient, stelt haar partijstandpunten voor. De partij erkent dat er de voorbije jaren veel discriminaties van holebi’s zijn weggewerkt en dat de aanvaarding van holebi’s toeneemt. Toch ziet de partij nog veel vooroordelen en discriminaties, die transgenders nog veel meer ervaren.

De visie van de partij luidt:

Foto's & Video Nieuwjaarsreceptie 2014

[video:http://www.flickr.com/photos/63090349@N08/sets/72157639442534724/width:520 height:405 align:left autoplay:1/0]
 

Biseksualiteit onder de aandacht tijdens Bi Yourself

Çavaria organiseert op 20 september Bi Yourself. Op de dag, die volledig in het teken van biseksualiteit staat, wil de koepelorganisatie nagaan hoe bi-inclusief ze zelf is. Jaarlijks wordt op 23 september immers wereldwijd de Bi Visibility Day gevierd.

Inhoud syndiceren