Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Dag van de Vrijwilliger

Een dikke dankjewel aan alle vrijwilligers die zich inzetten om Het Roze Huis draaiende te houden.
Jullie zijn van onschatbare waarde! ✨ Fijne internationale dag van de vrijwilliger.
#ivd2018

Antwerpse politie neemt op 9 augustus deel aan Antwerp Pride Parade.

De Antwerpse politie neemt op 9 augustus deel aan de Antwerp Pride Parade, een internationaal evenement voor holebi's en transgenders. De Cel Diversiteit spoort de holebi's binnen het korps zelfs aan om in uniform mee te stappen. Minister van Binnenlandse Zaken Milquet is tegen de deelname van de agenten omwille van de neutraliteit. Korpschef Serge Muyters en burgemeester De Wever zien geen bezwaren.

Paus Franciscus: holebikoppels moeten wettelijk kunnen samenleven.

Paus Franciscus heeft gezegd dat de Rooms-katholieke Kerk in sommige gevallen homoseksualiteit moet tolereren, of alleszins het samenleven van mensen van hetzelfde geslacht. Dat zei hij in de Italiaanse krant Corriere della Sera.
 

Wees vooral lekker jezelf met het Trans* nummer van ZiZo

Zaterdag 31 maart is het Trans Day of Visibility. De nieuwe editie van ZiZo brengt een uitgebreid dossier Trans* boordevol interessante artikels.
Lees verder op zizo-online.

Vrijwilligers gezocht voor Antwerp Queer Arts Festival 1-9 augustus 2015.

Na het grote succes van de eerste editie keert deze zomer het Antwerp Queer Arts Festival terug. Dit jaar onder meer met Jan Fabre, heel wat queer kunst uit China en lesbische vampieren.

Werk je graag als vrijwilliger mee aan dit fantastische kunstenfestival, stuur dan een mailtje naar queerarts@hetrozehuis.be.
Je kan heel wat dingen doen: lay-outen, teksten schrijven, tweeten en Facebooken, maar ook helpen met de praktische organisatie of een helpend handje toesteken tijdens het festival.

Regenbooghuis Polaris in Oostende: terug op de rails!

Polaris - de LGBT-werking in Oostende - is terug!
Op woensdag 13 november werd Polaris tijdens een Bijzondere Algemene Vergadering terug op de rails gezet. De vergadering verliep aanvankelijk emotioneel, gespannen en er was een voelbaar wantrouwen bij de gedaagden, maar door een open dialoog werd het vertrouwen hersteld en was de sfeer op het einde zeer gemoedelijk te noemen.

Inhoud syndiceren