Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Donald Trump wordt 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika

De Republikein Donald Trump (70) heeft de verkiezingen gewonnen. Hij wordt in januari 2017 de 45ste president van de Verenigde Staten en volgt dan Barack Obama (Democratische Partij) op. Huidig gouverneur van Indiana Mike Pence (57) wordt vicepresident.

Holebifilmfestival Vlaams-Brabant viert vijftiende verjaardag

Voor de vijftiende keer gaan holebi’s, transgenders en het grote publiek naar het Holebifilmfestival Vlaams-Braban. Die verjaardag wordt gevierd! Naast de feestelijke opening in de stadsschouwburg van Leuven, staan er films, documentaires, Holebikort 2015, zang, dans, theater en de avant-première van ‘Carol’ op het programma.

Bisschop van Antwerpen Johan Bonny genomineerd voor çavaria Award

Çavaria reikt op 17 januari 2015 haar Campaign en Media Awards uit in de Vooruit in Gent. De uitreiking maakt deel uit van Sparkle, een groots benefietevent ten voordele van de Holebifoon. De genomineerden zijn bekend.

Çavaria Campaign Award

Na Rusland verbiedt Moldavië homopropaganda

Net als Rusland verbiedt Moldavië nu ook homopropaganda. De wet is stiekem door het parlement gejaagd, maar LGBT-activisten slaan alarm. De nieuwe wet noemt homoseksualiteit niet expliciet, maar voorziet boetes tot 494 euro.

Europees Parlement maakt van strijd tegen discriminatie een prioriteit.

Voor de eerste keer heeft het Europese Parlement via het Europese Sociale Fonds (ESF) geld beschikbaar gesteld om discriminatie op basis van het geslacht, inclusief de discriminatie tegen transseksuele personen, en seksuele geaardheid aan te pakken.

Niet langer alleen maar mannen en vrouwen op Facebook

Facebook heeft vrijdag voor zijn gebruikers in de Verenigde Staten een nieuwe functie uitgerold die door transgenders veel werd gevraagd. Met de nieuwe mogelijkheid kunnen zij immers naast de traditionele geslachtsbepaling man of vrouw ook kiezen uit een reeks van andere voornaamwoorden.
Inhoud syndiceren