Nieuws

Holebibib Leesclub: Karen Connelly - De meisjeskleedkamer

Begin volgende maand organiseert de Holebibib zijn tweemaandelijkse Leesclub. Dit keer lezen we De meisjeskleedkamer van Karen Connelly. Een taboedoorbrekend boek over alles hebben in je huwelijk en toch op zoek gaan naar meer.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.
Boek verkrijgbaar bij Kartonnen Dozen.

Mark Demesmaeker: "Europa bezorgd om holebirechten".

Mark Demesmaeker (N-VA) zegt in video voor Inderdaad, de holebi-jongerengroep van Hasselt, dat het Europees Parlement bezorgd is om de rechten van holebi's en transgenders. Hij is coördinator van de commissie-Mensenrechten van het Europees Parlement.

"De Europese Unie heeft een haantal hefbomen in handen om de toepassing van mensenrechten, via handelsbeleid of ontwikkelingsamenwerking bijvoorbeeld, ter sprake te brengen en te laten toepassen in derde landen."

Pascal Smet en tiental Europese ministers eisen Europese actie tegen homofobie

Naar aanleiding van IDAHOT richten een tiental Europese ministers, onder meer Pascal Smet, zich tot Eurocommissaris Viviane Reding. Reding is de Eurocommissaris die bevoegd is voor Justitie, Fundamentele Rechten en Burgerschap. De Europese ministers roepen haar op om discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en genderidentiteit op Europees niveau te bestrijden.
EU LGBT Survey

238 transgenders vermoord de voorbije 12 maanden

Op woensdag 20 november vindt de 15de International Transgender Day of Remembrance plaats, waarbij de slachtoffers van transfoob geweld worden herdacht. Uit cijfers van de Trans Murder Monitoring (TMM) blijkt dat er het voorbije jaar 238 transgenders werden vermoord. Dat zijn dan nog enkel de geregistreerde moorden. De TMM is een initiatief van Transgender Europe, de Europese koepel van transgenderorganisaties. De organisatie begon in 2009 systematisch moorden op transgenders te monitoren en analyseren.

Draagmoederconferentie Men Having Babies keert terug naar Brussel

Men Having Babies, een organisatie die tegen betaling wensvaders in contact brengt met draagmoeders, houdt opnieuw een conferentie in Brussel. In 2015 was er veel tegenstand.

Lees meer op zizo-online.  Beeld: Men Having Babies

 

Russisch Grondwettelijk Hof beperkt reikwijdte verbod homopropaganda

Het Grondwettelijk Hof van Rusland heeft geoordeeld dat het verbod op homopropaganda bij minderjarigen niet ongrondwettelijk is. Maar volgens homoactivist Nikolaj Aleksejev mag de overheid geen LGBT-evenementen meer verbieden.

Holebipionier Will Ferdy wordt op 9 maart 90 jaar

Op zondag 12 maart viert Will Ferdy zijn 90ste verjaardag met een 'Lunch & Concert' in het Lindner Hotel in Antwerpen. Op de twaalfde verdieping, met een prachtig uitzicht over Antwerpen.
Lees verder op zizo-online.

Ieren openen via referendum het huwelijk voor holebikoppels

In Ierland hebben de stemgerechtigden met een ruime meerderheid het huwelijk opengesteld voor holebikoppels via een referendum. 62% stemde voor het toekennen van gelijke huwelijksrechten, ongeacht het geslacht en de seksuele geaardheid van de partners. Ierland is bovendien het eerste land ter wereld waar er gelijke huwelijksrechten komen via een referendum.

Lees verder op zizo-online.

Eerste homo's trouwen in Engeland

In Engeland en Wales zijn kort na middernacht de eerste homo's getrouwd. Er waren in verschillende plaatsen nachtelijke ceremonies.

De landsdelen van het Verenigd Koninkrijk nemen afzonderlijk besluiten over het homohuwelijk. Schotland voert de wetswijziging in oktober in. Noord-Ierland heeft daarentegen geen plannen om trouwen voor homo's toe te staan.

Inhoud syndiceren