Nieuws

Holebibib Leesclub John Boyne - Wat het hart verwoest

Ook in augustus organiseert de Holebibib de Leesclub. Deze keer lezen we Wat het hart verwoest van John Boyne. Een auteur die graag gelezen wordt door de leden van de club.
Ierland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.

John Boyne verbeeldt op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest, en laat de lezer en passant voelen hoe onwelkom de wereld kan zijn voor zoekende zielen.

Dit is een gratis event, geen tickets/inschrijvingen.

Waar
Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel
Draakplaats 1
2018 Antwerpen 18

Wanneer
ZONDAG 26 augustus 2018 van 13:30 TOT 15:00

Boek te koop bij Kartonnen Dozen.

Fotoboek: Goed Gelukt - verhaal van een transman

In augustus verschijnt het boek Goed Gelukt - verhaal van een transman. Gedurende de afgelopen jaren legde beeldend kunstenaar - fotograaf Grietje Bouman het veranderingsproces vast van Ernst. Ernst is een transman; een man die gedurende vierenveertig jaar als vrouw door het leven ging en daarna besloot om door middel van transitie het lichaam van een man te krijgen.

Rio De Janeiro: 132 homostellen geven elkaar het ja-woord.

In Rio de Janeiro hebben afgelopen weekend 132 homostellen elkaar het ja-woord gegeven. Het was voor het eerst dat er zo'n massahuwelijk met koppels van hetzelfde geslacht werd gesloten in de Braziliaanse stad.


Bron: gaysite.nl

Nieuwe locatie voor Russische homohoreca

De grootste gaydiscotheek van Rusland is heropend op een nieuwe locatie in het centrum van Moskou. 'Central Station' moest twee maanden geleden haar deuren sluiten nadat eigenaar Andrei Lischinsky de veiligheid van zijn bezoekers niet meer kon garanderen. De populaire uitgaansgelegenheid werd meerdere keren doelwit van gewelddadige rechts-extremisten en ook de bezoekers werden regelmatig aangevallen.

Indiaas acteur moet zich verantwoorden voor radioshow over homoseksualiteit

Indiaas acteur Aamir Khan moet zich voor 19 december verantwoorden voor een radioshow waarin hij fabeltjes over homoseksualiteit ontkrachtte. Homoseks is strafbaar in India.

Bruno Tuybens (sp.a): België moet relatie met Oeganda herbekijken.

Kamerlid Bruno Tuybens (sp.a) roept de federale regering op de relatie met Oeganda ter herbekijken. "Een partnerland dat homoseksualiteit bestraft met levenslang, moet de gevolgen onder ogen zien." President Yoweri Museveni bekrachtigt maandag de wet die levenslang cel invoert voor mannen die seks hebben met mannen en bestraft ook wie homo's niet verklikt.
 

De Roze Wapper speelt Mixed Kebab

De Roze Wapper, voor holebi's met een beperking, nodigt je uit voor een leuke en ontspannende filmnamiddag. De film die jullie te zien krijgen is: Mixed Kebab.

Inhoud syndiceren