lesbiennes

Lesbiennes slachtoffer van homofoob geweld in Bree

In Bree is Valérie Cuppens (27) het slachtoffer geworden van homofoob geweld tijdens het uitgaan in Club Factory met enkele vriendinnen. Ze kreeg een stukgeslagen glas in haar gezicht. Zowel Valérie als twee van haar vriendinnen zijn lesbisch. De politie onderzoekt de zaak.

Boekrecensie: “Niemand zal hier slapen vannacht” van Rachida Aziz

Ken je dat gevoel wanneer je iets moreel bedenkelijks hebt gedaan waar je jezelf een beetje voor schaamt (maar je deed het toch)? En dan komt er iemand voorbij en die persoon zegt luidop welke ethisch twijfelachtige dingen je hebt uitgespookt. Geen poeha, geen overdrijvingen, geen steken onder water. Gewoon een vaststelling van het feit dat ook jij moreel feilbaar bent.

Canadese hockeyspeelster komt uit de kast

De Canadese hockeyspeelster Charline Labonte schrijft in een column op de website Outsports voor het eerst over hoe ze haar nieuwe vriendin ontmoet heeft in aanloop van de winterspelen in Sotsji. Meteen is dit ook haar publieke coming-out als lesbienne.

Coachingpraktijk voor lesbische en biseksuele vrouwen opgericht

Marjan Braspenning heeft onlangs een coachingpraktijk opgericht die zich specifiek richt tot lesbische en biseksuele vrouwen: L Coaching. Een uniek gegeven in België. Waarom richt Braspenning zich specifiek tot vrouwen die van vrouwen houden? Zitten zij dan met andere vragen?

Franse lesbiennekoppels mogen proefbuisbaby's adopteren

Het Franse Hof van Cassatie heeft in twee arresten geoordeeld dat hoewel lesbische koppels wettelijk geen in-vitrofertilisatie (ivf) of andere medische hulp (pma) mogen aanwenden om kinderen te krijgen, dit geen beletsel is om elkaars kind adopteren.

L-Expo "Women's Art, Vrouwen van bij ons".

Op verschillende plaatsen in Antwerpen kan je de werken van wel 16 kunstenaressen gaan bewonderen.
Geniet er van!

Info op Facebook.

Cameron Diaz: ‘Iedereen is wel een beetje lesbisch’.

‘Iedereen is wel een beetje lesbisch.’ dat zegt de Amerikaanse filmster Cameron Diaz. De 41-jarige actrice siert de cover van de Britse Glamour Magazine, die 3 april in de schappen van de winkels ligt. In een artikel in het blad deelt ze haar meningen en opvattingen met de lezers.

Citizen Jane: lesbische liefde die verplettert

'Citizen Jane' is een Canadeze kortfilm van regisseur Cari Green. Soldate Jane wordt verliefd op Maryann Kirk, haar korporaal. Ze weet al snel de aandacht van Kirk te trekken, en niet alleen door haar militaire kwaliteiten. De romance speelt zich af in 1987 toen homo's en lesbiennes nog vervolgd werden in het Canadese leger. Het is wachten tot 1992, toen een gewezen vrouwelijke luitenant een rechtzaak won, vooraleer het verbod op homo's en lesbiennes in het Canadeze leger werd opgeheven.
Inhoud syndiceren