lesbiennes

Carol: vrijdag 5/1 om 21u15 op Canvas.

Lesbisch kerkhof in Berlijn.

Het werd aanvankelijk als een aprilgrap gezien, maar Berlijn krijgt wel degelijk haar eerste lesbisch kerkhof. De stad vervoegt zo de lijst van speciale laatste rustplaatsen in de wereld.

RoSa vzw @ The Belgian Pride 2015

De RoSa-bibliotheek is een meer dan geschikt decor om het over de liefde van lesbische vrouwen voor boeken en voor elkaar te hebben. In het kader van The Belgian Pride 2015 organiseert RoSa vzw dan ook een LesBi-boeken-avond.

Breng je lievelingsboeken mee, of leen ze ter plaatse uit. Aan de hand van je favoriete leesvoer stel je jezelf voor en vertel je waarom je er zo van genoten hebt.

Ministers hebben lesbische relatie

De Colombiaanse minister van Economische Zaken Cecilia Alvarez Correa en minister van Onderwijs Gina Parody hebben afgelopen vrijdag in een radio-interview toegegeven dat zij al enige tijd een lesbische verhouding hebben. In de wandelgangen was al langer bekend dat beide vrouwen lesbisch zijn maar alleen voor intimi was het de afgelopen tijd duidelijk dat ze een relatie hebben.

Geslaagde L-day tussen de bibliotheekboeken

Zo’n 400 vrouwen verzamelden op zaterdag 1 oktober voor de L-day in de Permeke Bibliotheek in Antwerpen. Deze unieke locatie en het rijke programma zorgden voor een aangename dag. De workshops waren ludiek of informatief, voor ieder wat wils.

Lees verder op zizo-online.

"Anne Frank was aangetrokken door meisjes"

Anne Frank (1929-1945) was aangetrokken door meisjes. Dat zou blijken uit nooit eerder uitgegeven passages in haar dagboek.
Lees verder op zizo-online.

Binnenkort hoorzittingen over lesbisch meemoederschap

De Senaatscommissie Justitie organiseert op 12 maart hoorzittingen over het meemoederschap voor lesbiennes. Dat besloot ze zopas.
Inhoud syndiceren