lesbiennes

Lesbiennes in 'Finding Dory'?

Is er een lesbiennekoppel in 'Finding Dory', de sequel op 'Finding Nemo'? Volgens Twitter wel. 'Finding Dory' verschijnt op 22 juni in de Belgische filmzalen.
Lees verder op zizo-online.

Het discrete leven van lesbische vrouwen in de DR Congo

KINSHASA – Mannelijke homoseksuelen zijn enigszins zichtbaar in Kinshasa, ook al leiden ze doorgaans een erg discreet bestaan. Homomannen leggen via internet contacten om vrienden, romantiek en serieuze relaties te zoeken. In de cafés van de Congolese hoofdstad hebben ze een aantal plekken waar het relatief veilig is voor hen. Lesbische vrouwen zijn daarentegen onzichtbaar of alleszins zeer zelden zichtbaar.

Klaar voor de nieuwe editie van L-day?

L-Day is terug en dit voor de dertigste keer. Een verjaardag die op 13 oktober uitgebreid wordt gevierd. L-Day is een ontmoetingsdag voor lesbische en biseksuele vrouwen, en hun sympathisanten.

Lees verder op zizo-online.


 

L- week 2017: L-expo "Womens Art, Vrouwen van bij ons"


Zowel in Kamer als Senaat wetsvoorstellen voor automatisch meemoederschap

Zowel in Kamer als Senaat zijn er wetsvoorstellen ingediend om meemoeders bij aangifte van een pasgeboren kind ook effectief meemoeder te maken. Nu moet zijn eerst een zware en lange adoptieprocedure doorstaan.

Automatisch meemoederschap: homokoppels gediscrimineerd?

Vanaf 1 januari wordt de vrouwelijke partner van de biologische moeder van een kind ook automatisch (mee)moeder van dat kind. Tot dan moeten meemoeders een lange adoptieprocedure doorstaan. Dinsdag is de wet geretoucheerd en afgerond, meldt de RTBF.

'Homofobe' burgemeester VS onder vuur voor ontslaan lesbische politiechef.

In het kleine plaatsje Latta, in de Amerikaanse staat South-Carolina is deze week heel wat ophef ontstaan nadat een lesbische politiechef na 20 jaar dienst werd ontslagen.

Barack Obama zet jonge lesbische activiste in Jamaica in de bloemetjes

Tijdens een toespraak in Jamaica heeft Amerikaans president Barack Obama (democraten) Angeline Jackson (foto) in de bloemetjes gezet. Hij prees haar voor haar LGBT-activisme in een land waar holebi's en transgenders vervolgd worden en het publiek trans- en homofoob is.


Inhoud syndiceren