lesbiennes

5 films met lesbische hoofdpersonages die je dit jaar in de gaten moet houden

Wie houdt er niet van een gezellig tv avondje of een uitstap naar de bioscoop? In 2018 komen er weer enkele prachtige lesbische films uit voor het publiek en deze vijf mag je zeker niet missen!

Na Thelma, Battle of the Sexes​ en Below Her Mouth in 2017, belooft 2018 een nog zelfs beter jaar te worden voor films met lesbische personages in de hoofdrol.

Canadese hockeyspeelster komt uit de kast

De Canadese hockeyspeelster Charline Labonte schrijft in een column op de website Outsports voor het eerst over hoe ze haar nieuwe vriendin ontmoet heeft in aanloop van de winterspelen in Sotsji. Meteen is dit ook haar publieke coming-out als lesbienne.

Lesbiennes slachtoffer van homofoob geweld in Bree

In Bree is Valérie Cuppens (27) het slachtoffer geworden van homofoob geweld tijdens het uitgaan in Club Factory met enkele vriendinnen. Ze kreeg een stukgeslagen glas in haar gezicht. Zowel Valérie als twee van haar vriendinnen zijn lesbisch. De politie onderzoekt de zaak.

Franse lesbiennekoppels mogen proefbuisbaby's adopteren

Het Franse Hof van Cassatie heeft in twee arresten geoordeeld dat hoewel lesbische koppels wettelijk geen in-vitrofertilisatie (ivf) of andere medische hulp (pma) mogen aanwenden om kinderen te krijgen, dit geen beletsel is om elkaars kind adopteren.

Coachingpraktijk voor lesbische en biseksuele vrouwen opgericht

Marjan Braspenning heeft onlangs een coachingpraktijk opgericht die zich specifiek richt tot lesbische en biseksuele vrouwen: L Coaching. Een uniek gegeven in België. Waarom richt Braspenning zich specifiek tot vrouwen die van vrouwen houden? Zitten zij dan met andere vragen?

Cameron Diaz: ‘Iedereen is wel een beetje lesbisch’.

‘Iedereen is wel een beetje lesbisch.’ dat zegt de Amerikaanse filmster Cameron Diaz. De 41-jarige actrice siert de cover van de Britse Glamour Magazine, die 3 april in de schappen van de winkels ligt. In een artikel in het blad deelt ze haar meningen en opvattingen met de lezers.

Citizen Jane: lesbische liefde die verplettert

'Citizen Jane' is een Canadeze kortfilm van regisseur Cari Green. Soldate Jane wordt verliefd op Maryann Kirk, haar korporaal. Ze weet al snel de aandacht van Kirk te trekken, en niet alleen door haar militaire kwaliteiten. De romance speelt zich af in 1987 toen homo's en lesbiennes nog vervolgd werden in het Canadese leger. Het is wachten tot 1992, toen een gewezen vrouwelijke luitenant een rechtzaak won, vooraleer het verbod op homo's en lesbiennes in het Canadeze leger werd opgeheven.

Hete hangijzers op L-Day

Het thema van de L-Day op 21 oktober in Antwerpen was ‘verbondenheid’. Dat ging van het heel persoonlijke, bijvoorbeeld meer verbondenheid met jezelf in de workshop ‘Selfcare is sexy’ tot het heel mondiale: een oproep voor meer gezamenlijke strijd voor gelijke rechten over alle minderheidsgroepen heen.
Lees verder op zizo-online.
Inhoud syndiceren