lesbiennes

'Orange is the New Black'-schrijfster uit de kast.

Lauren Morelli, een van de hoofdschrijvers van de populaire lesbische serie 'Orange is the New Black', zet een punt achter haar huwelijk met Steve Basilone. Het koppel was al zes jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd. Tijdens het schrijven van het scenario voor 'Orange is the New Black' besefte Morelli echter geleidelijk aan dat zij, net zoals vele personages in de serie, op vrouwen valt.

Europese Lesbienne*conferentie om lesbiennes* zichtbaarheid te geven

Tussen 6 en 8 oktober is er in Wenen de eerste European Lesbian* Conference. Een conferentie om lesbiennes te empoweren en inspireren. De conferentie moet leiden tot een European Lesbian* Organization.

ZiZo sprak met organisatrice Maria von Känel. Zij is de directrice van Regenbogenfamilien / Familles arc-en-ciel / Famiglie arcobaleno in Zwitserland. Ze is ook de drijvende kracht achter de European Lesbian* Conference.

Nieuwe lesbische komedieserie

Ellen DeGeneres (foto) en het Amerikaanse televisiekanaal NBC zijn bezig om een nieuwe lesbische komedieserie te ontwikkelen. De nieuwe serie heeft tot op heden nog geen naam, maar zal in ieder geval door de talkshowhost geproduceerd worden. Medeproducent en medeschrijfster is Liz Feldman, bekend van de komedieserie '2 Broke Girls'.

Belg schrijfster en politica trotse mama's van zoontje .

Schrijfster Saskia De Coster en haar partner Groen-woordvoerdster Inge Joris zijn de gelukkige ouders geworden van een gezonde zoon. Amos Saul Winston werd maandag (24 maart) geboren.

Vrouwenliefde op het Pride Film Festival

Van 30 april tot 16 mei 2015 vindt het PrideFestival plaats in Brussel. Cinematek en het PrideFestival slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van het Film Festival dat loopt van 1 tot 14 mei. Het thema dit jaar is liefde en vriendschap tussen vrouwen waarbij zowel klassiekers als zelden vertoonde films aan bod komen.

Hete hangijzers op L-Day

Het thema van de L-Day op 21 oktober in Antwerpen was ‘verbondenheid’. Dat ging van het heel persoonlijke, bijvoorbeeld meer verbondenheid met jezelf in de workshop ‘Selfcare is sexy’ tot het heel mondiale: een oproep voor meer gezamenlijke strijd voor gelijke rechten over alle minderheidsgroepen heen.
Lees verder op zizo-online.

Boekrecensie: “Niemand zal hier slapen vannacht” van Rachida Aziz

Ken je dat gevoel wanneer je iets moreel bedenkelijks hebt gedaan waar je jezelf een beetje voor schaamt (maar je deed het toch)? En dan komt er iemand voorbij en die persoon zegt luidop welke ethisch twijfelachtige dingen je hebt uitgespookt. Geen poeha, geen overdrijvingen, geen steken onder water. Gewoon een vaststelling van het feit dat ook jij moreel feilbaar bent.

Canadese hockeyspeelster komt uit de kast

De Canadese hockeyspeelster Charline Labonte schrijft in een column op de website Outsports voor het eerst over hoe ze haar nieuwe vriendin ontmoet heeft in aanloop van de winterspelen in Sotsji. Meteen is dit ook haar publieke coming-out als lesbienne.

Lesbiennes slachtoffer van homofoob geweld in Bree

In Bree is Valérie Cuppens (27) het slachtoffer geworden van homofoob geweld tijdens het uitgaan in Club Factory met enkele vriendinnen. Ze kreeg een stukgeslagen glas in haar gezicht. Zowel Valérie als twee van haar vriendinnen zijn lesbisch. De politie onderzoekt de zaak.
Inhoud syndiceren