iedereen

In de kijker!

Het Roze Huis - activiteiten december 2018.

Het secretariaat van Het Roze Huis is gesloten van maandag 24 december tem dinsdag 1 januari 2018. Voor de maandelijkse activiteiten van de verenigingen kan je bij de vereniging zelf terecht.
Het bestuur en het personeel van Het Roze Huis wensen je prettige feesten.

Activiteiten in december:
Dinsdag 11 december 2018
19u30: Samen&Spraak – "Vrouwen aan de Macht?!"

Naar aanleiding van het toneelstuk ‘Tot de duivel het schip keert’ organiseren VREAK en WIJ, i.s.m. Het Roze Huis en Active Company, een interactief gesprek. Het toneelstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nathalie Briessinck, en speelt zich af einde 19de, begin 20ste eeuw.
Het is een bijzonder verhaal met heel wat intriges en erg boeiende vrouwelijke personages. Hun positie, de manier waarop ze zich proberen te handhaven en de keuzes die ze maken, worden op deze interactieve avond getoetst aan onze huidige leefwereld, vanuit verschillende invalshoeken.
Word je als talentvolle sportster, schrijfster of kunstenares, of als competente werkkracht in het bedrijfsleven (nog) geconfronteerd met genderstereotypering?
Volgende panelleden gaan, onder leiding van Nathalie Delporte, het gesprek aan met elkaar en met het publiek: Sarah El Massaoudi (maatschappelijk), Jorik Hendrickx (sport), Loena Hendrickx (sport), Marion Mulder (bedrijfswereld), Yannick Geens (literatuur).
Je kan je plaatsje verzekeren door in te schrijven via deze link: http://vreak.be/producties/samenenspraak-vrouwen-aan-de-macht
Waar: Fakkeltheater, Reyndersstraat 7, 2000 Antwerpen
Prijs: Gratis
Meer info: Facebook

Zaterdag 15 december 2018
18u: After-T Antwerpen Tday Het Roze Huis
Dit jaar slaan de regenbooghuizen, de lokale trans*verenigingen en çavaria de handen in elkaar om een heuse After-T te organiseren in iedere Vlaamse provincie.Een After-T? Een ontmoetingsmoment, een drankje, een gezellige en leuke babbel, steun, samenkomen, herinneringen aan T-Day ophalen, interessante gesprekken verderzetten, ... In Antwerpen gaat dit moment door op 15/12 in Het Roze Huis. Aansluitend kan je ook genieten van de gratis film 'I love you Philip Morris' op zolder (zie hieronder). Data van de andere provincies vind je hier.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen
Prijs: Gratis
Meer info: Facebook

Zaterdag 15 december 2018
20u: Gratis film op zolder : I love you Philip Norris
Steven Russell is gelukkig getrouwd met Debbie en werkt bij de lokale politie totdat een dramatisch auto ongeluk een heroverweging van zijn leven oproept. Steven realiseert zich dat hij homo is en besluit alles uit het leven te halen, zelfs als hij daar de wet voor moet overtreden. Stevens nieuwe extravagante levensstijl omvat oplichting en fraude, wat hem uiteindelijk in de gevangenis doet belanden. Hier ontmoet hij de gevoelige Phillip Morris. Zijn toewijding om Phillip te bevrijden uit de gevangenis en het perfecte leven te creëren samen met hem, spoort Steven aan om de ene onmogelijke zwendel na de andere te plegen, vaak met succes.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen
Prijs: Gratis
Meer info: Facebook

*** SAVE THE DATE: Zaterdag 5 januari 2019: Nieuwjaarsfeest Het Roze Huis ***
Zaterdag 5 januari 2019
20u: Nieuwjaarsfeest Het Roze Huis in De Roma
Het Roze Huis luidt het jaar in met een nieuwjaarsfeest!
Door werken onder de brug van de Draakplaats deze winter, hebben we naar een andere locatie moeten zoeken. Daarom zal het feest nergens minder dan bij volksschouwburg de Roma doorgaan!
Bereikbaarheid: https://www.deroma.be/praktisch/Bereikbaarheid
Waar: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Prijs: Gratis
Meer info: Facebook

Dag van de Vrijwilliger

Een dikke dankjewel aan alle vrijwilligers die zich inzetten om Het Roze Huis draaiende te houden.
Jullie zijn van onschatbare waarde! ✨ Fijne internationale dag van de vrijwilliger.
#ivd2018

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

850 sporters uit 48 landen voor Antwerp Brilliant Games 2017

Meer dan 850 sporters uit 48 verschillende landen zullen tussen 2 en 5 november afzakken naar Antwerpen voor de Antwerp Brilliant Games 2017. Daarmee overtreft het sportieve holebi-evenement nu al de verwachtingen.
Lees verder op zizo-online.

Vredesweek van 21 september tot 2 oktober

Ook Het Roze Huis neemt deel aan de Vredesweek en hangt de vredesvlag uit.
De Vredesweek vindt plaats van 21 september tot 2 oktober.
Meer info: www.vredesweek.be 

e-Onthaal

 

Onze onthaalmedewerkers zijn vanaf nu ook online beschikbaar!

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen wil 2500 euro inzamelen tegen zelfdoding

Op 7 januari nodigen Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en de aangesloten holebi- en transgenderverenigingen iedereen uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie op de Draakplaats.

"Geniet van lekker warme soep, chocomelk en glühwein onder het Regenboogmonument. Dans op de muziek van DJ GaGa. Speel mee met de tombola en steun zo de werking van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen. Bij ons ben je niet in je eendje", zeggen de badeendjes op de uitnodiging.

Lees meer op Facebook.

Inhoud syndiceren