Volgend jaar opnieuw een NaviGaytion.

Goed nieuws voor de fans van NaviGaytion.
De populaire Antwerpse botenparty keert na een afwezigheid van vijf jaar volgend jaar terug. Dat staat te lezen in het programmaboekje van Antwerp Pride.

Tussen 2004 en 2009 was Navigaytion de publiekstrekker voor homo's, lesbiennes en hun vrienden tijdens het laatste weekend van juni en meteen ook de voorloper van Antwerp Pride. Het concept was simpel. Verschillende boten werden door tal van discotheken en partyconcepten ingekleed en namen feestvierders mee voor een tochtje op de Schelde. Ook op het Steenplein waren er allerlei animatie en verschillende optredens voorzien. De editie voor 2010 werd afgeblazen omdat drie van de hoofsponsors, waaronder sigarettenmerk Philip Morris, afhaakten. De rookwet die in 2010 van kracht werd verbiedt sigarettenmerken om evenementen te ondersteunen en hierdoor was NaviGaytion financieel niet meer haalbaar.

Volgens Ludo Smits (Red & Blue) is dit probleem nu opgelost omdat er een nieuwe partner gevonden is.

Ook inhoudelijk wordt NaviGaytion iets bijgestuurd door het aan boord halen van Ann van Eden die nu al met Kabuki Events de bekende Cafedelove parties en Antwerp Pride's Wave-party organiseerd.

“In de vorige edities lag de nadruk meer op de boten en minder op de atmosfeer aan de kade. Vanaf 2015 af gaan we ons meer focussen op het festivalterrein met een indrukwekkende mainstage en animatie van de bovenste plank. Natuurlijk wordt het concept van de boten gehouden maar dat wordt dan meer gezien als een uitbreiding van de main stage”, zo zegt Ann van Eden in het Antwerp Pride 2014 programmaboekje.

“We nemen een voorbeeld aan de grote festivals in Barcelona en Miami. NaviGaytion blijft uniek door het concept met de boten, dat er een extra dimensie aan toevoegt. In de vorige edities werd het Steenplein een beetje genegeerd en waren er enkel een paar standen van organisaties. Het was niets meer als een plek om op de boten in te schepen. Nu leggen we meer de nadruk op de party aan wal en we verwachten dat de wachtrijen voor de boten hierdoor ook korter gaan worden” zo vult Ludo Smits aan.

NaviGaytion gaat ook weer door op het vertrouwde weekend van juni en zorgt er op die manier voor dat ook Antwerp Pride in 2015 dan ook van augustus naar juni verhuist.

Bron: gaylive.be